22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Kutlu Doğum Haftası'nda müftüye ziyaret

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Kırıkkale Emekliler Cemiyeti yönetimi İl Müftülüğü’nü ziyaret etti. Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Osman Şarklı’nın şahsında bütün İslam Alemi’nin Kutlu Doğum haftasını kutladı.

Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin ziyarette yaptığı açıklamada, "Hafta dolasıyla sizleri ziyaret etmek ve kutlamak istedik. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ve üyelerimizde aynı dileklerini iletiyorlar. Yüce Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gönüllerde yer etmesine vesile olan din adamlarını tebrik ediliyoruz. Biz onlarla toplum olarak İslam’ın daha yakından ve doğru olarak öğreniyoruz. Günümüzde görsel medyada din adına önüne gelen herkes açıklamada bulunuyor. Ancak biz biliyoruz ki İslam Dini adına en doğru bilgiyi Diyanet dolayısıyla sizler verirsiniz. Toplumunda bu konuda duyarlı olmasını , din konusunda bilgi alınacak yerin sizin makamlarınız olduğunu bilmesini isteriz" dedi.

Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Ziyaretinizle bizleri memnun ettiniz. Allah’ta sizleri memnun etsin. Şahsınızda Başkan ve yöneticilerle bütün üyelerinize teşekkür ederim. Konuşmanızda da belirttiğiniz husus, bizce de çok önem arz etmektedir. Toplumda bilgili, bilgisiz herkes dini konularda konuşabiliyor. Biz tartışmaya karşı değiliz. Ancak yetkisiz ve mesnetsiz konuların maalesef gündeme getirilmesi bizleri de üzmektedir. Biri çıkıyor bayan imamın konusunda bir şeyler söylüyor. Dinimizde erkeğin imam olduğu mevcut ama bayanın aslı. Buna benzer konularda sizinle aynı düşüncedeyiz" şeklinde konuştu. Cemiyet yönetimi Müftülük’ten üyeler için önemli günlerde konferans verilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:01:16
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 22:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?