16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Kuyumcuyu namaz kılarken soydular

KIRIKKALE'de Çarşı Camii yanındaki ticaret merkezinde bulunan kuyumcu, sahibi Mehmet Yazan hemen dükkanın önündeki cemaatle birlikte cuma namazını kılarken, altın almak için geldiklerini söyleyen 40 yaşındaki Muazzez Şahin ile kızı 18 yaşındaki İlbasan Şahin tarafından soyuldu.

18 bin YTL'lik ziynet eşyası ile 2 bin YTL parayı alıp giden İlbasan Şahin ile kuyumcunun namazı bitirmesini bekleyen ve onu tanımadığını söyleyen annesi, polis tarafından gözaltına alındı.

Hırsızlık olayı, geçen cuma günü Çarşı Camii yanındaki ticaret merkezinde bulunan Mehmet Yazan'a ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Yazan'a ait kuyumcuya giren Muazzez Şahin ile kızı İlbasan Şahin, altın almak istediklerini söyledi. Bu sırada öğlen ezanı okunurken, kuyumcu Mehmet Yazan cuma namazını kılacağını söyleyip anne ile kızından dükkanda beklemelerini istedi. Dolu olan caminin avlusundan ve kuyumcu dükkanının önüne kadan taşan cemaatle birlikte saf tutan Mehmet Yazan'ın secdeye indiği sıralarda anne- kız, torbaya altınları doldurdu. İlbasan Şahin yazarkasadaki 2 bin YTL'yi de aldıktan sonra kuyumcudan çıkarken, annesi Muazzez Şahin ise kuyumcunun namazı kılıp dönmesini bekledi.

Cemaatle birlikte caminin bitişiğindeki dükkanının önünde saf tutup, cuma namazını kıldıktan sonra kuyumcu dükkanına dönen Mehmet Yazan, altınlarla birlikte kasadan 2 bin YTL'nin olmadığını fark etti. Bu sırada kızı soran kuyumcu Yazan, kadının genç kızı tamımadığını söylemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kuyumcuya gelen polis, şüpheli gördüğü Muazzez Şahin'i sorgulayıp, kaçan kızı İlbasan'ı, Etiler Mahallesi'ndeki evinde ziynet eşyaları ve aldığı 2 bin YTL ile birlikte ele geçirdi.

Gözaltına alınıp, mahkemeye çıkarılan anne Muzzez ve kızı İlbasan Şahin, ticaret merkezindeki güvenlik kameraların görüntülerinden de tesbit edilmesi sonucu suçları sabit görülerek tutuklanıp, Keskin Cezaevi’ne konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 13:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?