21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

'Medikal 71' zanlıları adliyede

Kırıkkale'deki medikal yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4'ü doktor toplam 14 kişi Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen ve "Medikal 71" ismi verilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlılar haklarında düzenlenen suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, İhaleye fesat karıştırmak, Devleti nitelikli dolandırmak, Rüşvet, Sahtecilik ve Tehdit suçlarından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, ortez protez alanında faaliyet gösteren bazı medikal firmalarının, hastanelerde görev yapan bazı doktor ve memurlarla organize bir şekilde hareket ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, örgüt faaliyetleri kapsamında medikalcilerin fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan medikal ürünlerinin kullanılmış gibi fatura edildiği, ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve medikal firmalarca bazı memurlara rüşvet verildiği yönünde yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen polis, bir buçuk yıl süren teknik takip ve çalışmalar sonucunda "Medikal 71" adı altında operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, O.Ö.A., S.S.Y., F.N. ve K.D. adlı 4 doktor ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli memur K.Ö., aynı hastanenin rapor şefi O.V., Örgüt lideri olduğu belirtilen medikalci C.G., K.K., Ç.K, ve F.G. adlı medikalciler ile K.G., A.C., R.C. ve N.D. medikal çalışanı gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan doktor, kamu görevlileri ve medikalcilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ele geçirilen doküman ve evraklarda yapılan incelemede gözaltına alınan zanlıların devleti yaklaşık 560 bin TL dolandırdıkları belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda medikal firmalarının, hastaları doktora göndermeden medikal ürünleri yazdırdıkları, yazılan ürünler yerine yan sanayi medikal ürünleri verdikleri, en çok kullanılan medikal ürünü olan ithal İsveç kilitli yürüme cihazı yerine daha ucuz yürüme cihazı verdikleri ve hastaların haberi olmadan hastalar adına evrak düzenledikleri ortaya çıktı.

Öte yandan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi rapor bölümünde görevli O.V.'nın rüşvet karşılığı rapor düzenlediği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan varol IP: 212.156.88.xxx Tarih : 10.12.2010 21:56:46

ben bu medya kadar daha iğrenç ve lanet bir şey görmedim hayatımda.....