21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Memurlar alanlara indi

KIRIKKALE'DE MEMURLAR ALANLARA İNDİ

Kırıkkale'de KESK ve Türkiye Kamu-Sen tarafından ortaklaşa yapılan ve ''Uyarı grevi'' olarak adlandırılan memur eylemi olaysız geçti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ortak grev kentte görev yapan kamu çalışanları ve işçilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Eyleme Petrol-İş Sendikası, Türk Metal Sendikası, İşçi Emeklileri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, "Devletten hak istenir, vermezse meydanlarda aranır. Biz yıllardır sendikacılık hayatımızda böyle yapmışızdır. Ancak çok üzgünüm. 3 bine yakın öğretmen, 2 bin 500'e yakın memur ve 26 bin 500 emekli, ne oldu sizlere ölü toprağı mı döküldü üstünüze? Gelin burada hakkımızı burada birlikte isteyelim. Bu hakkı almak için mücadele etmek istiyoruz. Onun için ben 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak bu gününüzün başarılı olmasını diliyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, meydanların boş olmasından dolayı üzüntülü olduğunu belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Başkanı Yücel Karabacak da, "Artık haklı davamız için yola çıktık, bizler de demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz. Memurumuzun gelecekle ilgili endişeli bekleyişine, her türlü belirsizlik ve umutsuzluğuna son vermek için başlattığımız mücadelede ellerimizi, gönüllerimizi, saflarımızı ve seslerimizi birleştirdik" diye konuştu.

Eyleme destek veren Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer kimsenin bu eylemi hukuksuzlukla, meşru olmamakla suçlayamayacağını savundu.

Basın açıklamasından sonra çeşitli sloganlar atan memurlar halay çekerek hükümete olan tepkilerini dile getirdiler. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

KIRIKKALE'DE MEMURLAR ALANLARA İNDİ
KIRIKKALE'DE MEMURLAR ALANLARA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:39:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 17:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?