22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

METEF Fuarı açıldı

KIRIKKALE METEF FUARI AÇILDI

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fuarda öğrenciler tarafından yapılan halk oyunları gösterisi ve defile büyük beğeni topladı. Fuarın açılışını Vali Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz birlikte yaptı.

Vali Güner, "Kırıkkale'de bugüne kadar gerçekleşmesi çok hızlı bir şekilde oluşmamış olan iş birliği, dayanışma ve biz ruhunu hayata geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de, fuarın amacının mesleki eğitim ve tekniğindeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğrenci ve öğretmen ürünlerini sergileyerek mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Korkmaz ise, Kırıkkale'nin mesleki eğitimle var olan bir kent olduğunu belirterek, Türkiye'de ilk mesleki ve teknik eğitimin ayrıntılı olarak uygulandığı illerden birinin Kırıkkale olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından proje tabanlı beceri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi Araştırma ve Sanat Okulu Müdürlüğü folklor ekibi gösterisi ve öğrencilerin hazırladığı kıyafet ve gelinliklerden oluşan defile gösterisi yapıldı. Program, açılan stantların gezilmesiyle son buldu.

KIRIKKALE METEF FUARI AÇILDI
KIRIKKALE METEF FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 18:40:04
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 10:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?