21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

MHP'den şehit komiserin ailesine taziye ziyareti

Irak’ta şehit edilen beş güvenlik görevlisinden biri olan Bilal Ülgen’in Kırıkkale Yaylacık Mahallesi’ndeki baba evine MHP kurmayları taziye ziyaretinde bulundu.

Aralarında MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şandır, Oktay Vural, Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un da bulunduğu heyet, acılı baba Dede Ülgen’e başsağlığı diledi. Şehit Komiser Bilal Ülgen’in ruhuna Kur’an-ı Kerim okutan MHP yetkilileri, ailenin acısını paylaştıklarını söylediler.

Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş "Burada ihmali olanların cezalandırılması gerekir. Devletin yetiştirdiği güvenlikçileri oraya arızalı bir araçla göndermenin bir mantığı yok. Araçla birlikte olanların, güvenlikçileri yalnız bıraktığı gibi durumların iyi araştırılması lazım. Daire Başkanını uçakla gönderenlerin bu güvenlikçileri neden araçla gönderdiğini de bilemiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Biz şehit babası Dede Ülgen’in acısını paylaşıyoruz" dedi.


Şehit Bilal Ülgen’in babası Dede Ülgen ise heyetin taziye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret esnasında bir şehit yakını, Kırıkkale milletvekillerinin cenaze törenine gelmemesini ağır dille eleştiririken, baba Ülgen, Kırıkkale’de yapılan cenaze merasimine gelmeyen milletvekillerine kırgın olduğunu söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır da olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, "Allah sabır versin. Şehidimize çok üzüldük. Parti olarak bu işin arkasını bırakmayacağız. Güvenlik görevlilerini oraya korumasız bir şekilde gönderenler hesap verecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Şehit babasının evinden çıkan heyet Vali Mustafa Bahrettin Demirer ile Kırıkkale Emniyet Müdürü Murat Aykaç’ı makamlarında ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Murat Aykaç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Şehidimizin yakınlarına ve bize bu acılı günlerde verdiğiniz destek son derece anlamlıdır. Demek ki bu topraklar için şehit olanın kanı yerde kalmayacak. Bu acılı günümüzde yanımızda olmanız şahsımı ve teşkilatımızı sevindirmiştir" dedi.

MHP heyeti, şehirde bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti. Heyete MHP Kırıkkale İl Başkanı Köksal Tonga, Merkez İlçe Başkanı İrfan Arısan ve Konur Belediye Başkanı Ömer Çiçek eşlik etti.

Kırıkkale-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?