22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Minibüsçülere 1.5 dakika şoku!

KIRIKKALELİ MİNİBÜSÇÜLERE 1.5 DAKİKA ŞOKU

Kırıkkale'de şehir içi minibüslerine trafik zabıtası tarafından duraklardan 1.5 dakikada yolcu almaları için süre verildi. Özel halk otobüslerinin yolcu taşıyamamasının gerekçe olarak gösterildiği karara minibüsçüler ise tepki göstererek uygulamanın son bulmasını istediler.

Kırıkkaleli minibüsçüler, belediye adına çalışan otobüslerin 30 dakika, minibüslerin ise 1.5 dakika bekletilmesi adaletsizlik olarak yorumlarken, minibüs bekleyen bazı yolcuların durak olmadığı için zor anlar yaşadığı belirtildi.

Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan, firmanın ve zabıtanın yaptığı uygulamanın, minibüsçüleri bitirmeye yönelik olduğunu öne sürdü.

Ceylan, "Biz Kırıkkale'de yeni esnaf değiliz. Bu işi yıllardır yapıyoruz ama bizi bitirmeye çalışıyorlar. Bizleri dikkate alıp çıkar yolu gösteren hiçbir yetkili yok. Yetkililer, Şehirde huzursuzluk istemiyorsa bu kişileri uyarmaları gerekir" dedi.

Daha önce durakta 15 dakika beklediklerini açıklayan Ceylan, yeni uygulama ile kendilerine 1.5 dakika süre verildiğini bu sürenin yetersiz kaldığını söyledi.

Zabıtanın gerekçe olarak Özel Halk Otobüslerinin yolcu taşıyamadığını gösterdiğini dile getiren Ceylan, "Kent genelinde çalışan yaklaşık 320 minibüs var. Depolama alanından minibüsler gelinceye kadar bu zaman zaten bitiyor. Bir minibüsün günde 4 ya da 5 sefer yapabildiği bu durumda iş yapılamaz. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Önceki yıllarda bu durum yüzünden tatsız olaylar yaşanmıştı. Tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Onun için bu uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını, bizlere yol

gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

KIRIKKALELİ MİNİBÜSÇÜLERE 1.5 DAKİKA ŞOKU
KIRIKKALELİ MİNİBÜSÇÜLERE 1.5 DAKİKA ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:18:03
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 17:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİKET KARAMAN IP: 78.172.246.xxx Tarih : 21.10.2009 21:52:51

YENİ DEĞNEKÇİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.