22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

MKE patlamasının yıldönümünde tören

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Mühimmat Fabrikası'nda 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle, Çelik-İş Sendikası tarafından bir anma programı düzenlendi. 

Atatürk Parkı'ndaki Patlama Anıtı önünde biraraya gelen Çelik-İş Sendikası yöneticileri ve MKE fabrika müdürleri, kötü günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Anıt önünde bir konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Ergin Ersan, yaşanan tatsız hadisenin, üretim yapılan işyerlerinde kazalara dikkat çekilmesi açısından bir ders olduğunu söyledi. Ersan, "Böyle bir acıyı Allah bizlere bir kez daha yaşatmasın. Patlamada hayatını kaybeden işçi arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için üretimde çalışanların son derece dikkatli olması gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim. Ufak bir hata çana mal olduğu gibi milyarlarca lira maddi zarara da sebep oluyor" dedi. 

Heyet, daha sonra Kırıkkale Şehitliği'ne giderek, patlamada hayatını kaybeden Hikmet Altınışık'ın mezarını ziyaret edip Fatiha okudu.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 14:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan_efkan IP: 85.104.73.xxx Tarih : 25.08.2006 16:05:12
MKE'deki asıl patlama yıllar önce yaşandı. MKE'de şu an çalışan işçi sayısı ile daha önce çalışan işçi sayısı arasında heralde nerdeyse 40-50 kat fark var. Yıllar önce 20 binlerle ifade edilen işçi sayımız neden şimdi yüzlerle ifade ediliyor acaba, yeterince sanırım MKE'ye sahip çıkılmıyor. Saygılar...