21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

MPM, işsizliği masaya yatırdı

MPM,

Kırıkkale Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle "Kırıkkale'de Sanayi Kültürü ve İşsizlerin Tutumu" konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, "Kırıkkale'de nelerin olmasını istersiniz? İşe almada karşılaşılan problemler" gibi konu başlıklarında sorulara cevap arandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde iş arayan ve işe girebilmek için eğitim alan 30 işsiz gencin katıldığı programa, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü A. Vural Örsdemir, Tek Adımda Yatırım Bürosu Asistanı Uğur Balcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şimşek ve Milli Prodüktivite Merkezi Araştırma Bölüm uzmanlarından Elif Sandal Önal ile Şirin Müge Kavuncu katıldı. Programda, "Kırıkkale'de istihdam sorunları nelerdir? Üretim kültür sorunlarında yönelik beklentiler, iş hayatına yönelik beklentiler nelerdir? Kırıkkale'de neler yapılır? Üniversite farklılık yaratmış mıdır? Kırıkkale'de nelerin olmasını istersiniz? İşe almada karşılaşılan problemler" gibi konu başlıklarında sorulara cevap arandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde iş arayan ve işe girmek için eğitim alan 30 işsiz gencin bu sorulara verdiği cevaplar birbirinden ilginç oldu. İşsiz gençler, "Kırıkkale'de büyük oranda işsizlik olduğunu, işsizliğin özel sektörün büyük yatırım yapmaması, emekli olanların çalışması, ilde işsizlerin sorun olarak görülmemesi, özelleştirilen kurumlara alımların dışarıdan yapılması" gibi konuların işsizliğin sebepleri olduğuna değindi. Ayrıca, "Kırıkkale'de verilen ücretlerin asgari ücret tarifesine dahi uyulmadığı, sigorta yapılmadığı, çalışma saatlerinin çok uzun olduğu, işe alırken belge imzalattırıldığı" belirtildi. Katılımcıların büyük çoğunluğu "Kırıkkale'de işe yerleştirme ve işe alımlarda torpil ve keyfiliğin esas olduğunu" ifade ettiler.

Milli Prodüktivite Merkezi araştırma bölüm uzmanları, bu tür toplantıların devam edeceğini, ilk toplantılarını işsizlerle yaptıkların belirtti.

MPM,
MPM,
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:43:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 18:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?