22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Müdürün taciz cezası ertelendi

Eski öğrencisi 17 yaşındaki G.B.’ye cinsel tacizde bulunduktan sonra 5’inci kattan atarak öldürmek istediği iddiasıyla yargılanan Dervişler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı 40 yaşındaki Altan Durmuş, 5 ay 25 gün hapis cezasına mahkum edildi. Durmuş’un cezası ertelendi.

Tayini Kırıkkale’ye çıkan Müdür Yardımcısı Durmuş, karar duruşmasında da, iddiaların asılsız olduğunu tekrarladı. Durmuş, son savunmasında ‘Ben G.’ye öğretmen-öğrenci ilişkisiyle yaklaştım. Kötü niyetim yoktu. Suçsuzum’ dedi. Durmuş’u kendisine cinsel tacizde bulunup, öldürmeye teşebbüs ettiğini iddia eden G.B. ise olay gününü şöyle anlattı:

‘Bana cinsel tacizde bulunuyordu. Utancımdan aileme söyleyemedim. O gün beni dama sürükleyerek çıkarttı. Irzıma geçmek istedi. Karşı çıkınca ‘Buradan düşüp ölürsen olay kapanır’ deyip beni aşağı itti. Gözümü hastanede açtım’ dedi.

Mahkeme heyeti, Müdür Yardımcısı Durmuş’a, G.B.’yi alıkoyduğu iddiası ile 6 ay hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak Durmuş’un bu cezası 5 ay 25 güne indirildi, bir daha suç işleme eğilimi olmadığına kanaat getirilerek ertelendi. Diğer suçlamalardan beraat eden Durmuş’un, 5 yıl içinde başka suç işlemesi halinde verilen bu cezayı da çekeceği belirtildi.

Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?