21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Mühimmat patlamasına son!

Kırıkkale'de Yaşayan Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ndaki (MKEK) patlamaların önleneceği, duyarsız mühimmat üretimi ile ilgili protokol imzalandığı müjdesi verdi. Kıratlı "Artık Kırıkkale'de patlama olmayacak" dedi.

Kırıkkale'de Yaşayan Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Köseler Restoran'da iftar programı düzenledi. Programı düzenleyen Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Doç. Dr. Sedat Kaygusuz, 50 yıllık iftar geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı iftar programında konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Kırıkkale'nin korkulu rüyası haline gelen MKE kurumuna bağlı mühimmat fabrikasındaki patlamaların önlenmesi için yapılan çalışmalar sonucunda Kırıkkale'de artık patlama olmayacağını duyurdu.

Milletvekili Turan Kıratlı, MKE ve TÜBİTAK Ar-Ge birimlerince ortaklaşa yapılacak olan çalışmalarda, 10 yıl içinde duyarsız mühimmat üretimi ile patlamaların yaşanmayacağı bir sanayi ve silah üretimi hedeflediklerini söyledi.

İftar yemeğine Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Milletvekilleri Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burhanettin Öksüm, İl Emniyet Müdürü Salim Akça ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeği programı Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı'nın yaptığı yemek duasının ardından sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:28:41
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 16:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?