16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Öğrenci ve velilerden akıllı sınıf

Kırıkkale Milli Eğitim Vakfı İlköğretim okulu velileri, öğrencileri ve öğretmenlerinin desteğiyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerden yararlanarak modern örnek sınıf oluşturdu.

Sınıfın oluşturulmasına öncülük eden sınıf öğretmeni Rıfat Savrun "Bakanlığımızın 'Kendi Sınıfını Kendin Yap' projesinden yola çıkarak kendi sınıfımızı kendimiz yaptık" dedi.

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu diğer okullara örnek olacak bir projeyi gerçekleştirdi. Okulun 4/A sınıfı, öğretmeni Rıfat Savrun öncülüğü ve öğrenci velilerinin desteği ile 'Akıllı Sınıf' faaliyete geçti.


Müdür Yardımcısı Suat Çağlı, günümüzde materyalin çok önemli bir yere sahip olduğunu ve eğitim sürecinde teknolojinin nimetlerinden yararlanılmasının mutlaka gerektiğini söyledi.

Görsel ile işitsel elektronik tekniklerin kullanılarak, bir sınıfın özel olarak tasarlanmasıyla, derslerin daha anlaşılabilir, verimli hale getirilmesi ve bu sayede eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden sınıf öğretmeni Rıfat Savrun, "Bu yapının destekli ve internet tabanlı eğitim uygulamalarıyla, birleşmesiyle teknolojiyi her türlü kullanan mekanlar Akıllı sınıf olarak adlandırılacaktır. Akıllı sınıfta, bir öğretmenin birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar kullanacağı tüm kaynaklar mevcut olmaktadır. Biz bu sınıfımızı okulumuzdan hiçbir kaynak almadan velilerimizle birlikte oluşturduk. Biz sınıf olarak ileriki günlerde okulumuzla birlikte bir çok projeye imza atacağımıza inanıyorum. Bana her türlü desteği veren okul yönetimine ve velilerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 08:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengizhan Kaya IP: 212.175.112.xxx Tarih : 2.01.2009 12:09:37

Sevgili arkadaşım internetten akılı sınıf ile ilgili çalışmalarını okudum en az senin kadar sevindim ve gururlandım. Öğrencilik yıllarımda seninle paylaştığımız yurt odasını özlemle hatırladım. Daha büük başarılara ulaşman dileğiyle Kırşehir Eğitim Yüksek Okulundan Cengizhan KAYA Ankara Keçiören Halide Ömer Uncuoğlu İ.Ö.O. Müdürü Yardımcısı