21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Öğrencilerden anlamlı davranış

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesi, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, okula fotokopi makinesi almak amacıyla kermes düzenledi.

Bahşılı Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri tarafından düzenlenen kermes okul bahçesinde açıldı. Öğrenci velilerinin evde hazırladıkları yiyeceklerle kermes açan öğrenciler, elde ettikleri gelir ile okula fotokopi makinesi almayı planlıyor.

Öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden öğretmenler kermeste satışa sunulan gıda malzemelerine büyük ilgi gösterdiler. Açılan kermesin ilk bir saatinde 100 TL'lik satış yapıldı.

Öğrencilerinin kermes açmak için izin istediklerinde bu olaya sıcak baktığını dile getiren okul öğretmenlerinden Zekiye Yetik, kermeste satışa sunulan ürünlerin öğrencilerin aileleri tarafından evde yapıldığını kaydederek, "Öğrencilerimiz açılan kermesle ilgili olarak önceden çalışmalar yaptılar. Bazı öğrencilerimiz evde hazırladıkları ürünleri, bazıları ise çarşıda aldıkları malzemeleri kermeste satışa sundular. Burada elde edilecek gelir ile okulumuza fotokopi makinesi almayı amaçladılar. Burada esas olan öğrencilerimizin yardımlaşma duygularını geliştirmektir. Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?