21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Öğrencilerin karne sevinci

KIRIKKALE'DE 56 BİN 843 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Kırıkkale'de 56 bin 843 öğrenci karne aldı.

Battal Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve protokol üyeleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, 3 bin 146 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale'de 56 bin 843 öğrencinin karne aldığını söyledi. Törende öğrencilere seslenen Peker, "Sevgili öğrenciler sizlerin Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında vatan, millet sevgisi ile dolu, cumhuriyeti yaşatmayı ve yükseltmeyi göreviniz bilerek çok

çalıştığınızı biliyorum. Bu eğitim-öğretim yılında da çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz. Bazılarınızın notları düşük olabilir. Bu tatil sürecinin eksik yönlerinizi değerlendirmek için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız" dedi.

Peker'in konuşmasının ardından okul birincisi Şeymanur Cellek'e, okul ikincisi Esmanur Peköz'e ve okul üçüncüsü Melike Erdoğan'a Vali Yusuf Güner tarafından hediyeler verildi. Törende velilere seslenen Vali Güner ise, "Anadolu'da bir söz vardır, 'oyunda amaç ütmektir' diye. Eğitimde amaçta hem faydalı bireyler olmak hem de hedeflere sahip olarak o hedefleri gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Tören çeşitli gösteriler, 'Mavi Gök Yeşil Yaprak' projesi kapsamında okullarını en iyi şekilde temsil eden okul müdürlerine plaket, hediye ve bayrakların verilmesinin ardından karne dağıtımı ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 17:19:01
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 18:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?