21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Öğretmen-Sen'den Baykal'a suç duyurusu

Öğretmenler, Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası (Öğretmen-Sen) Kırıkkale Şube Başkanı Bülent Vural, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Hazırladıkları dilekçeyi Kırıkkale Adliyesi nöbetçi savcılığına teslim eden Vural, yaptığı basın açıklamasında, milletin verdiği vekaleti, milletin aleyhine kullanan siyasi anlayışa karşı olduklarını söyledi. TBMM'de cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında başta CHP olmak üzere ANAVATAN ve DYP'nin tutumunun demokrasiye aykırı olduğunu savunan Vural, ''Millet, TBMM'ye yapılan muameleyi kendisine yapılmış kabul etmiştir. Bu durum milletin izzeti nefsine dokunmaktadır. Bunu yapanlardan demokratik çerçevede elbet hesap sorulacaktır'' diye konuştu. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sözlerine de tepki gösteren Vural, açıklamaları ile hukuk kurallarını hiçe sayan Baykal ve Hilmioğlu'nun yasalara göre suç işlediğini savundu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 14:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza dogan IP: 88.226.62.xxx Tarih : 5.05.2007 21:43:03
iktidarın ezici üstünlügü karşısında ne yapacagını şaşırmış bir muhalefet bu şaşkınlık ile suç üstüne suç işlemektedir iktidarın üstünlügünü kabullenemeyen bir iktidar halkın üstünlüğünü kabullenmesi daha zor olsa gerek.gelcegimizin kılavuzu olan ögretmenlerimize teşekkür ederim