21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Okul, güzellik merkezi oldu

Kırıkkale Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde açılan cilt bakımı kursları bayanların büyük ilgisini çekiyor.

Yenimahalle SSK Hastanesi yakınındaki Kız Meslek Lisesi’nin cilt bakımı ünitesinde değme güzellik salonlarına taş çıkarırcasına hizmet veriliyor.

2004-2005 öğretim döneminde 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulda döner sermaye ile çalışan cilt bakım ünitesinde kurslara devam eden bayanlar hem güzelleşiyor hem de meslek öğreniyorlar.

Cilt bakım öğretmeni Zehra Varışlı, "Okulumuzda bulunan güzellik merkezinde cilt bakımı yapıyoruz. Lisede bu hizmeti verirken döner sermaye ile dışarıdan müşteri de kabul ediyoruz. Çok hijyenik ortamda çalıştığımız için daha çok sağlıkçı bayanlar geliyor. Pratik cilt bakım kurslarına bayanların ilgisi büyük. Kırıkkaleli bayanları kurslara davet ediyoruz. Hem güzelleşsinler hem de bu işin nasıl yapıldığını öğrensinler, kendi evlerinde daha bilinçli olarak yapsınlar diye" dedi.

Kırıkkale Kız Meslek Lisesi Güzellik Salonu’nda cilt bakımı yaptıran hemşire Aynur Atak, verilen hizmetten memnun kaldığını belirterek, "Sağlıkçı olduğum için hijyenik ortama çok önem veriyorum. Okula gelip ortamı gördüm. Hijyenik ortamda cilt bakımı yapıyorlar. Üstelik dışarıda daha pahalıya yaptıracağım cilt bakımın burada çok ucuza yaptırıyorum. Verilen hizmetten çok memnunum. Herkese tavsiye ederim" dedi. Aynı okulda öğrenci iken aldığı cilt bakım kurslarıyla güzellik salonunda usta öğretici olarak görev yapmaya başlayan Özlem Çiçek de, Kırıkkaleli bayanları cilt bakımı yaptırmak için merkeze davet etti. Okul Müdiresi Semra Bahadır, başarılı çalışmaların devam edeceğini, okulda her branşta pratik kursların aralıksız süreceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 12:44:18
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 12:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?