21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Osman Durmuş'tan Valiye tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Hüseyin Kahya Parkında yaşlılarla bir araya gelen Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer'e, AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Veli Korkmaz'a oy istedi iddiasıyla tepki gösterdi.

Milletvekili Durmuş, "Vali, ya Türkiye'nin valisi olacak ya da Kırıkkale'den istifa edip gidecek" dedi.

Hüseyin Kahya Parkında emeklilere hitap eden Osman Durmuş, basın mensuplarına valinin basın açıklaması yapması gerektiğini söyledi. Durmuş, "Vali seçime fesat karıştıramaz, vali parti adayları ile gezerek gösteri yapamaz. Bunu yaptığı zaman Türkiye'nin ve devletin valisi olmaz. Belediye başkanının yardakçısı olur. Emekliler parkında Vali Belediye Başkanı ile dolaşıyorsa, ya da MHP adayı İhsan ile dolaşıyorsa ayıp eder. Sadece ayıp etmez suç işler. Vali devletin valisi olacak, hepimizin valisi olacak. Biz seçeriz, ister Veli'ye oy veririz, ister Ali'ye oy veririz ama vali bunu yönlendiremez. Bunu iyi bilin" şeklinde konuştu.

Halkın alkışları arasında konuşan Vekil Durmuş, bir iktidarın geleceğini diğerinin gideceğini söyleyerek, "Valiler partilerin valisi olursa bu çok kötüdür, devleti yıkar, bu yanlıştır. Vali, belediye başkanını ya da adayını yanına alıp halkın içine çıkamaz, çıkarsa vali Veli'nin yardımcısı, Veli'nin oy toplayıcısı olarak algılanır. Onun için valinin sizlere açıklama yapması gerekir, yoksa o makamda oturamaz. Vali o makamda vali olarak oturmak istiyorsa her siyasi partiye eşit mesafede olacak ve bir adayın yanında dolaşmayacak, dolaşırsa o zaman bu hesabı sorarız. Bu doğru değil. Bizim devlete Cumhurbaşkanı makamına ve vilayet makamına saygımız var. O da kendi oturduğu makama saygı göstersin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:56:34
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 16:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?