21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Otobüsler domuz gribine karşı ilaçlandı

KIRIKKALE'DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanlığı ve Minibüsçüler Odası Başkanlığı tarafından yapılan talep üzerine Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri servis araçları ve minibüsleri H1N1 (Domuz gribi) virüsüne karşı dezenfekte etti.

Kırıkkale Belediyesi'nin domuz gribi ile mücadelesi tam gaz devam ediyor. Kırıkkale'de şehir içi taşımacılığı yapan yaklaşık 600 minibüs ve servis aracı Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından H1N1 virüsüne karşı dezenfekte edildi. Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan, Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Varışlı ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mahmut Keskin yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya şehir içi taşımacılığı yapan 320 minibüs, 200 ilçe, kasaba ve köy araçlarının yanı sıra tüm okul servis araçlarının ilaçlandığını söyledi. Yerlikaya, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın servis araçlarında daha sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri için Kırıkkale Belediyesi'ne yaptığımız başvuru üzerine ilaçlama çalışması yürütülmüştür. Bu kapsamda tüm servis araçlarının yanı sıra toplu taşıma yapan araçların tamamı Perşembe gününe kadar ilaçlanacaktır" şeklinde konuştu.

Odalarımıza desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Veli Korkmaz'a, başkan yardımcılarına ve birim müdürlerine çok teşekkür ettiklerini ifade eden Yerlikaya yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini söyledi.

Okulların dezenfekte çalışmasını bitirdiklerini vurgulayan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Varışlı ise cami, park ve çay bahçelerinin tamamında ilaçlama çalışmalarını yaptıklarını kaydetti. Varışlı, "Bugün burada özellikle dikkat ettiğimiz çocuklarımızın kullandığı servis araçlarının dezenfekte çalışmasını yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın ortak kullandığı toplu taşıma araçları da bu kapsamda ilaçlandı. Ayrıca kurban pazarı ve kesim yerlerinin ilaçlama işlemini gerçekleştireceğiz. Bayramda vatandaşlarımıza 45 bin adet poşet dağıtarak yaşanan çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

KIRIKKALE'DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
KIRIKKALE'DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:29:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?