21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Ozan Hacı Taşan'ın heykeli dikildi

Keskin ilçe girişinde 400 metrekare alana kurulan heykelin açılışına ünlü türkücü Neşet Ertaş, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Murat Yılmazer, Vahit Erdem, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bilgi Toker, çevre belediye başkanları ve halk katıldı.

Törende İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra folklor gösterisi düzenlendi. Daha sonra törende konuşan Keskin Belediye Başkanı Yahya Ucaçelik, "Yöremizin kültüründe ve müziğinde halay başı çeker. Bizim halayımızda barak, hoyrat ve zeybek hep birada da yer almıştır. Geçmişten günümüze türkü kültürünü getiren usta Hacı Taşan’ın anısına yaptırdığımız bu anıt heykel sanata verdiğimiz değeri göstermektedir" dedi.
Törende konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de, milletlerin sanat ve kültürle ayakta kaldığını belirterek "Avrupa Birliği’ne girdiğimizde onların her şeyini kabul edeceğiz demek değildir. AB’ye bizim vereceklerimiz de var, alacaklarımız da var. İşte bu kültürümüz, türkülerimiz vereceklerimizdendir" dedi.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer’in konuşmasından sonra görüşlerini dile getiren Turizm Bakan Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa İsen ise "Ozanların Türkiye’nin kimliğinin tanıtımında önemli bir yeri vardır. Böyle bir ustanın anısına yaptırılan anıt heykel sanata verilen önemi gösterir. Bakanlık olarak bu tip projeleri destekliyoruz. Yakında bu yörede ustalar topluluğu kuracağız" dedi.

Konuşmalardan sonra Hacı Taşan anıt heykelinin üzerindeki örtü açılarak kurdelası kesildi. Daha sonra "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen ünlü türkücü Neşet Ertaş, Hacı Taşan’ın eşi Naciye Taşan’a şükran plaketi verdi. Naciye Taşan, heykeli yapanlara teşekkür ederken "Eşimin Bağ-Kur emekli maaşıyla geçiniyorum. Evim kira ve çocuklarım çalışmıyor. Devlet bu konuda bana yardım etsin" dedi.
Törenin ardından Neşet Ertaş ilçede bir konser verdi.

KIRIKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 10:43:03
Güncelleme :6 Kasım 2004 Cumartesi 15:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?