21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Park yasağı ihlallerine tepki!

KIRIKKALE'DE PARK YASAĞI İHLALLERİNE TEPKİ

Kırıkkale'de otoparkçılar kaldırımlara park edilen otomobillerden şikayet ederken, vatandaşlar ve esnaf ise, kaldırımda yürüme güçlüğü çektiklerini söyleyerek araç sahiplerine tepki gösterdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri park yasağına uymayanlara para cezası kesmesinin yanı sıra, bu kuralın ihlal edildiği fotoğraflanarak belgelendiriliyor. Park yasağı olan yerlere araçların park edilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, "Park yasağı olan yerlere bırakılan araçlar nedeniyle trafik akışı tıkanma noktasına geliyor. Park ihlali yapanlar, araç parkına gitmeyerek belki 2-3 TL menfaat sağlamış olabilir ancak ceza uygulandığında, ya da sıkışan trafikte araçları çizildiğinde daha

büyük maddi kayba uğruyor. Kent merkezinde, caddelerin kenarlarındaki karşılıklı park yapan araçlar trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, araç sürücülerine park ihlali yapmamaları konusunda uyardı. Yetkililer, gelişi güzel parkların, şehir merkezinde trafiğin aksamasına neden olduğunu, sürücülerin bu konuya daha duyarlı olmalarını beklediklerini söyledi.

Kırıkkale'de otopark kültürünün gelişmediğini söyleyen otopark yetkilileri ise araç sahiplerine anlam veremediklerini söyledi. Otopark yetkilileri, "Otoparklar boş dururken, otoparkın dışına park eden araç sahiplerine anlam veremiyoruz. Neden derseniz, park ihlalinin cezası 62 TL. Araç sahipleri 3 ile 4 lira arasında değişen park ücretini ödememek için kaldırım ya da park ihlalinin olduğu yerlere park yapıyorlar. 3-4 lira park ücretini ödemeye razı olmayan araç sahipleri 62 lira park cezasını ödemeye razı

oluyorlar. Oysa otoparklara araçlarını park ettikleri takdirde ne araçlarına zarar gelir, nede ceplerine. Maalesef şehrimizde otopark kültürü oluşmadı" şeklinde konuştu.

Araç sahipleri ise, "Araçlarımızı park edecek yer bulmak için sokaklarda defalarca tur atıyoruz. Yer bulamazsak kaldırım ya da yol kenarına park ediyoruz" diyerek kendilerinin haklı olduğunu savundu. Kaldırımda yürüme güçlüğü çeken vatandaşlar ve esnaf ise, kent merkezinde yeterince otoparkın olduğunu, araç sahiplerinin ücret ödememek için otoparkları kullanmadıklarını söyledi. Özellikle araç ve yaya trafiğinin yüksek olduğu zafer caddesi esnafları, yetkililerden bir an önce bu konunun çözümü için çalışma beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 20:18:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 09:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?