21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Polise, 'İnsan Hakları' Paneli

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nde ’İnsan Hakları’ paneli yapıldı. Emniyetin konferans salonundaki paneli Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Enver Bozkurt verdi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nde polis amir ve memurlarına panele ilgi gösterdi.

Panelde insan hakları ışığında çalışma şartları ve buna bağlı olarak AB uyum yasaları konuşuldu. AB düzenlemeleri nedeniyle insan haklarında yapılan değişiklik ve gelişmelerin doğrudan kişi hürriyetine yönelik olmasına dikkat çekilirken, polisin yakalama ve gözetim altına almada insan hakları ihlali yapmaması için nelere dikkat edeceği anlatıldı.

Bozkurt, "Anayasal güvence altındaki insanların yakalanması, gözetim altına alınması, muayenesinin yapılması gibi konular çok önem arz etmektedir. İnsanın yargılanmasında 3 ana hedefi vardır. Bunlar, suçluların cezalandırılması, sanığın korunması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Asıl üzerinde durulması gereken husus sanığın korunmasıdır. Bu amaçla yakalama, el koyma ve gözetim altına alma işlemlerindeki değişikliklere dikkat edilmelidir" dedi.

Kırıkkale polisinin bu tür panellerle bilgilendirilmesine devam edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 17:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?