24
Nisan
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Rauf Denktaş konferans verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucusu ve eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kırıkkale Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiği Kırıkkale de konferans verdi.

Üniversite Mavi Salonu'nda "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Son Durum" konulu konferansta öğrencilere seslenen Rauf Denktaş, önemli mesajlar verdi. Yargıtay Başkanı Osman Aslan'ın da katıldığı konferansta sözlerine temenni ile başlayan Denktaş, "Temennim, devlet kuran bir kişi olarak, halktan biri olarak, bu devletin ortadan kaldırılacağına şahit olmamaktır. Anadolu'da tek vatan anavatan var, oda Anadolu. Anavatan yıllardır bu topraklarda oyun oynayanların oyunlarına gelmiştir. Kıbrıs da bu oyunlardan son perdedir. Kıbrıs, Anadolu'nun direniş noktalarından biridir. Onu kaybederse Türkiye denizlere açılamaz" dedi.

Üniversite öğrencilerinin alkışları arasında konuşmasını sürdüren Denktaş, Kıbrıs harekatı hakkında yaptığı hatırlatmada, "Mehmetçik harekatında Kıbrıs da Türk toprakları kurtarıldı. Türk'ün yine büyüklüğü hepsini ben alıyorum demedi. İki gün daha yürüseydi hepsini alırdı. Elini uzaktı. Geliniz ortaklık yapalım dedi. Şimdi Türkiye istilacı, Kıbrıs Türkleri suçlu, Kıbrıs Rumu mağdur, Kıbrıs Rumu haklı olmaya çalışıyor. Bunun karşısında isyandan başka cevap yoktur. Dik durmak vardır. 'Bu rezalete bu haksızlığa bu yüce millet tahammül etmez' diye sesimizi yükseltme meselesidir, bizim meselemiz" dedi. Denktaş, "Avrupa Birliği'nin yolunu tıkıyorlar. 'Kıbrıs'tan vazgeçelim' diyenler var. Kıbrıs meselesi Türkiye için sadece stratejik milli bir mesele olmanın ötesinde haysiyet ve şeref meselesi olmuştur. Türkiye'nin milli davalarını ne dereceye kadar koruyabileceği konusunda bir deney tahtası olmuştur. Avrupa da bizim 4-5 milyon insanımız var. Bunların içinde aklı kesenleri eli kalem tutanları organize etsek bize büyük yardımları dokunur. Çünkü bu mücadele bitmemiştir. Rum Kıbrıs'ın tümüne sahip oluncaya kadar bu mücadeleyi bitirecek değildir" diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Osman Aslan da, konferans sonunda Denktaş'ın elinden şükran plaketi aldı. Görüşlerini açıklayan Yargıtay Başkanı Osman Aslan, "Cumhurbaşkanı'mız Sezer, Denktaş'a devlet madalyası verdi. Bence Denktaş her türlü madalyaya layık. Bu mücadelede geldiği mesafe hepimize onur kazandırdı. Kendisine müteşekkiriz" açıklamasını yaptı.

RAUF DENTAŞ KIRIKKALE'DE AÇILIŞLARA KATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucusu ve eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kırıkkale'de açılışlara katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi'nin davetlisi olarak gelen Denktaş'ı Rektör Prof. Dr. Tahsin Nuri Durlu Tıp Fakültesi önünde karşıladı. Fakültenin Acil Servisi, anjiyografi ünitesi ile adına yaptırılan Merkez Kütüphanesi'nin açılışlarını yaptı. Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demir ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın da bulunduğu açılışlarda Denktaş'ı kalabalık bir basın gurubu takip etti. Denktaş da kendisin resmini çeken gazetecilerin fotoğraflarını çekti. Üniversitelerin tıp alanında aldığı mesafeyi takdir ettiklerini söyleyen Denktaş, "Kırıkkale Üniversitesi kısa sürede sayılı üniversiteler arasında kendini kabul ettirmiştir. Bu servislerin açılmasıyla daha da işlevini yerine getirmede mesafe alacaktır" dedi.

Denktaş'ın Kırıkkale'ye gelişi nedeniyle polis, açılışın yapıldığı Süleyman Demirel Tıp Fakültesi önünde sıkı güvenlik tedbirleri aldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 21:02:03
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 21:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?