21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Rekoru kırdı

Kırıkkale’nin şişko balıkçısı olarak tanınan Bektaş Özdemir, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için yaptığı denemede başarılı oldu. 24 saatte 35 bin hamsi balığını temizlemeyi hedefleyen Bektaş Özdemir, tam 41 bin 171 hamsi balığını temizlemeyi başardı.

Rekor denemesinin sonunda yorgun olmadığını aksine kendisini son derece zinde hissettiğini söyleyen Özdemir, "Gönül 35 bin dedi ama ben rekor denememi 41 bin 171’de bitirdim. Sonunu 71’le bağlıdım çünkü 71 Kırıkkale"nin plakasıydı. Şuanda idealimi başardığım için çok mutluyum. Ben, 24 saatte bu kadar balık temizledim. İleride rekor deneme süremi 48 saate çıkarabilirim. Buradan Karadenizli balıkçılara sesleniyorum; buyurun sizde deneyin. Acaba benim rekorumu kırabilecek misiniz? İddia ediyorum, benim rekorumu kimse kıramaz" dedi.
Rekor denemesine, noter huzurunda Cumartesi günü saat 10.15’te başlayıp, bugün saat 10.15’te süreyi tamamlayan Kırıkkaleli şişko balıkçı Bektaş Özdemir’i arkadaşları omuzlara kaldırarak alkışlarla kutlarken baba Haydar Özdemir ise biran önce yorgun balıkçıyı evine götürmenin telaşındaydı. Özdemir’in arkadaşları, "Hamsinin bol olduğu Karadeniz’de böyle bir rekor denemesi yapan olmadı. Bizim arkadaşımızın böyle bir deneme yapması ve başarılı olması, son derece sevindiricidir. Bektaş Özdemir ile gurur duyuyoruz" dedi.

Bu arada, Kırıkkaleli balıkçı Bektaş Özdemir’in çalıştığı Kırıkkale Meyhoş Hali’ndeki Dalyan Balakçısı, bugün müşteri akınına uğradı. Rekor denemesini duyanlar, hem balık almak hem de balıkçıyı görmek için balık pazarını doldurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 15:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?