22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Romanlar dernek kurdu

KIRIKKALE'DEKİ ROMANLAR DERNEK KURDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman açılımının ardından Kırıkkale'de yaşayan Romanlar birlik ve beraberliği artırmak için dernek kurdu.

Kırıkkale Romanlar Derneği Başkanı Kadir Gezici ve Dernek Onursal Başkanı Mehmet Argın, İHA Kırıkkale temsilciliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gezici, derneğin kuruluş amacı hakkında bilgiler vererek, "Bütün Roman haklarının korunması ve kültürlerinin yaşatılmasıdır. Yeni hizmete giren bu derneğimiz aracılığı ile eşimize, dostumuza, yoksul Roman vatandaşlarımıza faydalı olmaya çalışacağız. Roman vatandaşların kanayan bir yarası vardı. Başbakanımız bu yaraya parmak bastı. Bu

duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederiz" dedi.

Dernek Onursal Başkan Argın ise, "Bizler ıssız yerlerde hayatını yaşamaya çalışan, kendi yağımızla kavrulmaya çalışan insanlarız. Başbakanımızın atmış olduğu adım bizleri çok mutlu etti. Her şeyin ötesinde de yıllar sonra ilk kez bir hükümetin Romanların kanayan yaraları olduğunu kabul etmesi ve bunun çözülmesi gerektiğini söylemesi çok umut verici" diye konuştu.

Argın, "Bizler zaman geldi aç, susuz kaldık ama hiç kimseden zorla bir şey almadık. İş bulamadığımız için sabıkalarımız oldu. Aç kalan insan ne yapmaz ki. Ama hiçbir zaman devletimize kötülük düşünmedik" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 18:40:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?