16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Rusların gelinlikleri Kırıkkale'den

Yeni evlenecek Rus genç kızları, gelinliklerini Kırıkkale'den almaya başladı. Kırıkkale'de dikilen gelinliklerin ucuz ve kaliteli olduğunu belirten Ruslar, ildeki modellerin kendi memleketlerinde bulunmadığını söyledi.

İnternet sitelerinde gelinlik modellerine baktıklarında en güzel gelinliklerin Kırıkkale'de faaliyet gösteren gelinlikçilerde dikildiğini gördüklerini açıklayan Rusya'nın Dağıstan Özerk Bölgesi vatandaşı Madina Selamurzaeva, "Kırıkkale'nin nerede olduğunu bilmiyordum. Ankara'da bulunan bir arkadaşıma yardımcı olmasını istedim. O da kabul etti. Ardından Türkiye'ye giriş yaptım. Daha sonra Kırıkkale'ye gelerek gelinlik aldım" şeklinde konuştu.

Kırıkkale esnafının güleryüzlü ve yardımsever olduğunu ifade eden Madina Selamurzaeva, "Ben de bu ilgiye karşı daha fazla gelinlik alıp arkadaşlarıma göstereceğim. Onların da Kırıkkale'den alışveriş yapmaları için çalışacağım. Gelinlikleri gören yeni evlenecek Rus genç kızları, Kırıkkale'nin yolunu tutacaklardır" diye konuştu.

Türkiye'nin her tarafına gelinlik sattıklarını açıklayan Saray Gelinlik Moda Evi sahibi Nafiz Özdemir ise Kırıkkale'nin, gelinlik dikim sektöründe Türkiye genelinde marka olma yolunda dev adımlarla ilerlediğini ifade etti. Özdemir, "Önceden Makine Kimya Endüstrisi fabrikalarıyla anılan şehir, bundan sonra gelinlikleriyle anılacak. İnternet sayesinde dünyada da yerimizi almaya başladık. Rusya'dan insanlar gelmeye başladı" dedi.

Gelinlik modellerinin eski Anadolu motifleriyle, yeni motiflerin karışımından meydana geldiğini açıklayan Nafiz Özdemir, "Genç kızlar, gelinlik giyince hem eskiyi, hem de yeniyi aynı anda farklı duygularla yaşıyorlar. Bu da bizim satışımızı daha fazla arttırıyor" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:09:30
Güncelleme :16 Ocak 2008 Çarşamba 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?