22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Şehit aileleri yürüdü

KIRIKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ, TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN YÜRÜDÜ

Kırıkkale'de Vatan İçin Can Verenler Derneği ve şehit aileleri Tokat'ın Reşadiye ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit edilen 7 asker için yürüyüş yaptı.

Yürüyüş boyunca PKK aleyhinde sloganlar atan şehit aileleri, terörün bir an önce bitirilmesini ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın asılmasını istediler. Şehit aileleri, "Bizim evlatlarımız şehit edildiği zaman neden bir başsağlığı ile geçiştiriliyor. Hangi gün kapımızı çalıp halimizi sordular?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

"Kırıkkale uyuma, şehidine sahip çık", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Askere uzanan eller kırılsın" gibi sloganlar atarak Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yapan şehit yakınları burada bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın asılması çağrısında bulundular.

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu da konuşmasına şehit edilen 7 askerin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı. Torunlu, "Bizler vatanın birlik ve bütünlüğü için bayrak inmesin. ezan dinmesin. vatan bölünmesin diye devletimizin bekası için yine devletimizin emirleri gereği PKK terör örgüne karşı mücadele ederken şehit olan askerlerin aileleriyiz. Şehitlerimiz al bayrağa sarılı tabutla geldikleri zaman dahi bu ailelerin tamamı vatan sağolsun, demişlerdir. Şunu

kesinlikle belirtmek istiyoruz, Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu ülkede tüm Kürtler 1. sınıftır. Sadece PKK sorunu vardır" dedi.

PKK terör örgütünün 1978 yılında kurulduğunu hatırlatan Torunlu, "Ne yazık ki bugüne kadar PKK terör örgütü bitirilemedi. Aksine güçlenerek siyasallaşmasının yolu açıldı. DTP milletvekilleri TBMM'de bizlerin vergileriyle maaş alıyorlar ve 'PKK terör örgütü değildir' diyorlar. DTP yöneticileri, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyip onlara sahip çıkmışlar ve onlarla özdeşleşmişlerdir. TBMM yemin töreninde anayasa ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık kalacaklarına, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup

kollayacaklarına yemin eden fakat yeminlerine sadık kalmayan DTP yöneticilerini uyarmak üzere burada bulunmaktayız" diye konuştu. Askerleri şehit edenlerin katil olduğunu, terörist olduğunu söyleyen Torunlu, "Soruyoruz, evlatlarımızın katilleri olan PKK terör örgütü değil de nedir? 19 Temmuz 1993 tarihinde Sündüz yaylasında savunmasız 15 çocuk, 9 kadın ve toplam 25 kişiyi şehit etmek, 6 Ekim 1993'te Siirt'in Daltepe ve Kalkancık köyünde 5 kadın 23 çocuk toplam 36 savunmasız insanı şehit etmek, 25 Ekim

1993'te Erzurum Büyük Yavili köyünde 18 çocuk, 9 kadın, 4 ihtiyar toplam 35 savunmasız insanı şehit etmek, Erzincan' in Başbağlar köyünde 17 çocuk, 10 kadın, 3 ihtiyar, 2 köy koruyucusu toplam 32 savunmasız insanı şehit etmek, 1993 mayıs ayında Bingöl kara yolunda 33 savunmasız silahsız askeri şehit etmek, terör değil de nedir? Terör demelerini bekliyoruz" diye konuştu.

İsim vermeden DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarını eleştiren Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, "Ağzınızı açınca barıştan, özgürlükten ve demokrasiden, Kürt sorunlarından konuşuyorsunuz. Milletvekillerinizle, belediye başkanlarınızla devletin sizlere tanıdığı imkanları PKK'ya ve yandaşlarına yönlendiriyorsunuz. Belediyelerinizde PKK'lıları çalıştırıyorsunuz. PKK'yı, 'terör örgütü değildir, hak arayan silahlı militanlardır' diye savunuyorsunuz. Askerler ve sivil halk şehit

olurken PKK'yı kınamıyor ve üzülmüyorsunuz. Belki de seviniyorsunuz. Sizler bölücülük yapıyorsunuz. Bölücülük yaparak Kürt kardeşlerimize en büyük zararı sizler veriyorsunuz. İşte meydan, yüreğiniz yetiyorsa, haklılığınıza inanıyorsanız, gelin tartışalım. PKK'nın terör örgütü olduğunu sizlere kabul ettirmek bizim boynumuzun borcudur. Bizler haklı olduğumuza inanıyoruz. Sizler de haklı olduğunuza inanıyorsanız kaçmayın. Gelin tartışalım" şeklinde konuştu.

Torunlu, "Şehit aileleri diyor ki hodri meydan. İdamı geri getirin ve Apo canisini asın. Bu güzel vatana canımızı vermeye hazır olduğumuzu Kırıkkale'den bütün dünyaya haykırıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütleri, Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları ve bazı vatandaşlar destek verdi. Açıklamanın ardından dernek binasına kadar yürüyen grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

KIRIKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ, TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN YÜRÜDÜ
KIRIKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ, TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN YÜRÜDÜ
KIRIKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ, TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN YÜRÜDÜ
KIRIKKALELİ ŞEHİT AİLELERİ, TOKAT'TA ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 16:45:00
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 18:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?