21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Şehit polise veda!

Kırıkkale'de kar ve tipi nedeniyle Cuma günü meydana gelen zincirleme trafik kazasında şehit düşen Polis memuru Mustafa Demirbaş düzenlenen törenlerin ardından Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Kırıkkale-Samsun karayolu üzerinde kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 60 araç kaza yapmıştı. Olay yerinde görevlendirilen Polis Memuru Mustafa Demirbaş (58) ise kazaların büyümemesi için trafiğin akışını sağlıyordu.

Görüş mesafesinin sıfıra indiği kaza alanından geçen TIR'lardan biri Polis memuru Mustafa Demirbaş'ı bariyerlere sıkıştırarak ağır yaraladı. Hemen hastaneye kaldırılan Demirbaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Görev şehidi olan Polis Memuru Mustafa Demirbaş için bu gün Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü önünden resmi tören düzenlendi.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis memuru Mustafa Demirbaş'ın görevini yerine getirirken şehit düştüğünü söyleyerek Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Demirbaş'ın elim bir şekilde hayatını kaybettiğini ifade eden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise insanların en hayırlısının, insanlığa en iyi hizmeti veren olduğunu söyleyerek ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından, Polis Memuru Mustafa Demirbaş için nokta camiinde öğle namazına müteakiben cenaze namazı düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polisin naaşı Kırıkkale Şehitliğine defnedildi. Törene Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit Polis'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan cenaze törenine katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Çorum İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre de çelenk göndererek aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 09:37:14
Güncelleme :21 Şubat 2012 Salı 17:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?