21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Şehit yakınlarına övünç madalyası

KIRIKKALE'DE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Kırıkkale'de, 1 şehit yakını ve 2 gaziye "Devlet Övünç Madalyası" verildi. Duygusal anların yaşandığı madalya töreninde bazı şehit ve gazi yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Yusuf Hakan Güner, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, üst düzey askeri ve polis yetkililer ile şehit yakınları ve gaziler ile gazi yakınları katıldı.

Kırıkkale Valisi Yusuf Hakan Güner, şehitliğin kelimelere sığmayacak yüce ve en yüksek mertebe olduğunu belirterek, "Bugün dalgalanan al bayrakta, vatanın her karış toprağında okunan ezanlarda, hayatımızda, havamızda, suyumuzda velhasıl her şeyde onların katkısı var. Şehitlerimize çok şeyler borçluyuz" dedi.

Her şehit töreninin anne ve babaları, eşleri, çocukları ile Türk milletini derin bir üzüntüye sevk ettiğini dile getiren Vali Güner, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış mihrakların asla başarılı olamayacaklarını vurguladı.

Vatanın her karış toprağının şehit kanıyla yoğrulduğunun altını çizen Güner, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti; içinde bulunduğu coğrafi ve stratejik özelliği dolayısıyla tarihte hep sıkıntılı dönemler yaşamış; barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bozulması yönünde büyük tehditler altında olmuştur. Milletimiz tarih boyunca şehitlik ve gaziliğe önem vermiş, vatan, millet ve kutsal değerler için yapmış olduğu mücadeleler de 'Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi' inancıyla feragat ve fedakarlıkla canını ortaya

koymayı bilmiştir. Şehitlerimize ölüler dememiz asla mümkün değildir. Onlar bizimledir ve sonsuza kadar yaşayacaklardır" diye konuştu.

Vali Güner, "Ülkemizin birliği ve dirliği için görev yapan emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarımızdan 150'den fazla Kırıkkaleli vatan evladı iç güvenliğe yönelik sürdürülen çalışmalarda meydana gelen olaylarda hayatını kaybetmiş, pek çok güvenlik görevlimiz de gazi ve malullük mertebesine ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Güner, Şehit Polis Memuru Hüsamettin İnci'nin Devlet Övünç Madalyasını oğlu Berat (6) ve eşi Merve İnci'ye verirken, Gazi Sabahattin Tosun, vazife malulü idari polis memuru Ömer Faruk Erkan'a da devlet övünç madalyalarını takdim etti.

KIRIKKALE'DE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ
KIRIKKALE'DE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:35:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?