21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Şenlik var şenlik...

Kırıkkale’nin Çullu Kasabası’nda geleneksel olarak düzenlenen 2. Yaz Şenliği’ne ilgi büyüktü.
Çullu Belediyesi’nin organize ettiği şenlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı.

Beldenin Çorak Çayırı mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe katılanlar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Şenlikte, Belediye Başkanı Hacı Ayan, Güneydoğu’da şehit düşen gençlerin anneleri Elife Başer, Döndü Güleç ve Satı Ayan’ı yılın annesi seçtiklerini belirterek, şehit annelerine plaket takdim etti.

Şehit analarının sadece plaketle hatırlanmadıklarını ifade eden Ayan, "Belediye Başkanlığım süresince, şehit çocuklarının eğitim-öğretim masraflarını ben karşılayacağım. Onların babaları bu vatan için canlarını verdi. Biz de kalanlara sahip çıkacağız" dedi. Başkanın bu jesti, şölene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Şenlikte ayrıca, beldenin en temiz çevrecileri olan Kehriban Ünal, Hüseyin Özata ve Abdurrahman Öztürk’de şükran plaketi verildi.

Yaz şenliklerinde, belediye tarafından dağıtılan topları küçüklerden önce büyüklerin almaya çalışması ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Şenlikler, gurbetçi sanatçı Sadettin Gülsoy’un şarkılarıyla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 10:55:48
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?