21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

'Sevgi Bayrağı' Kırıkkale'de

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı', Kırıkkale'ye getirildi.

Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olarak kabul edilen Samsun'dan yola çıkartılan ve Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı öncesi takip ettiği güzergahları izleyerek Kırıkkale'ye getirilen 'Sevgi Bayrağı' Kırşehir Valisi Mehmet Lütfullah Bilgin tarafından Kırıkkaleli atletlere teslim edildi.

Bayrak teslim törenine Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırşehir Valisi Mehmet Lütfullah Bilgin, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Kırıkkale Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Salim Akça, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.

Bayrağı öperek Kırıkkale Valisine teslim eden Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, "Her köşesi düşmanlar tarafından işgal edilmiş kutsal vatan topraklarını kurtarmak için Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları bundan 90 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basmışlardır. Orduları dağıtılmış, toprakları paylaşılmış ve kurtulmak için çareler arayan yüce Türk Milleti samsunda parlayan ışık etrafında toplandı. İşte o günlerde milletini çok iyi tanıyan, esaret altında hiç yaşamamış, Türk milletinin gücünü iyi bilen ve devletimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine güvenerek, inanarak mili mücadeleyi başlatmak üzere Anadolu'ya çıktı. İnandığı lider etrafında toplanan Türk milleti, yeniden bağımsızlığını kazandı. Bugünde bize bu coğrafyayı vatan olarak içine sindiremeyenler, devletimizi yok etmek isteyenler var. Biz bunları bilirsek bu coğrafyada sonsuza kadar varolacağız. Bu tören sembolik değil eskiyi hatırlamak ve hafızalarımızın tazelenmesinde yararlıdır" dedi.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer ise Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'in ulusal mücadeleyi başlatmak için Samsun'dan yola çıkarak daha sonra bu mücadeleyi tüm Anadolu'ya yaydığını anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve şanlı bayrağına sahip çıkmanın her Türk gencinin görevi olduğunu ifade eden Vali Demirer, "Rengini şehit kanlarından alan bayrağımızda görüldüğü gibi üzerinde hilal ve yıldızımız var. Onun için bu bayrak Türk milleti için, Türk Milletinin her ferdi için çok önemli çok kutsal bir bayrak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hediyeler takdim edildi, halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunuldu. Daha sonra Kırıkkaleli atletler Sevgi Bayrağı Ankara'ya götürmek üzere yola çıktı

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 19:04:44
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 19:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?