21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Seyyar halı tamircisi ilgi görüyor

Kırıkkale'de bir kişi, atölye haline getirdiği minibüsüyle gezerek halı tamiri yapıyor.
 
Kırıkkale'ye 12 yıl önce Malatya'dan gelerek çalışmaya başlayan Mehmet Demez (37), minibüsten özel olarak hazırlanmış halı tamir atölyesi sayesinde ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Halı ve yolluk kenarlarının tamirini yaparak geçimini sağladığını söyleyen Mehmet Demez, "İlkbahar ve sonbaharda ev temizliğine çıkan hanımların bozulan halılarını tamir etmek benim işim. Minibüsün içine yerleştirdiğim makinelerimle tadilat işini yapıyorum. Elektrikli olan makinelerimi ise benzinli jeneratörle çalıştırıyorum. Tek dikiş ve çift dikiş olmak üzere iki çeşit tamirat yapabiliyorum. Aylık kazancım 500-600 YTL'yi buluyor. 2 çocuğum, eşim ve ben bu işten geçinmeye çalışıyoruz. Bugüne şükürler olsun, aç kalmadık. Vergisini veren bir seyyar esnafım. Sesimi gezdiğim yerlerde araçtan megafonla duyuruyorum" diye konuştu.
 
Seyyar halı tamircisinin yaptığı onarımlardan memnun olan vatandaşlar ise, "Ayağımıza kadar gelerek yıpranan halılarımızı tamir ediyor.
O ekmeğini bu işken kazanırken, biz de evdeki kenarı yıpranmış halıları az bir masrafla tekrar kullanılacak hale getiriyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 18:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?