22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Sıcağa dayanamadılar!

KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırıkkale'de de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sırasında esas duruşta bekleyen 2 asker sıcak havanın etkisine dayanamayarak baygınlık geçirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Meydandaki kutlamalar sırasında sıcak havanın etkisi ile Kırıkkale Mühimmat Komutanlığı'nda vatani görevini yapan iki asker, esas duruşta beklerken sıcak havanın etkisiyle baygınlık geçirdi. İlk müdahaleleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan askerler daha sonra ambulansla hastaneye sevk edildi.

Resmi geçit törenine Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi. Kutlama törenlerine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Turan Kıratlı, Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Başsavcı Metin Yandırmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Osman Şarlı, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Millet Caddesi'nde yapılan törenlerde ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner, Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz askeri araca binerek halkı selamladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mühimmat Depo Komutanlığı'nda görevli Piyade Binbaşı Murat Uluğ, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Uluğ, "Bugün, büyük Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 88'ci yıl dönümüdür. Bu zafer, hürriyet ve bağımsızlığına düşkün bir milletin Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen azim ve inancın zaferidir" dedi.

Tören Piyade Binbaşı Murat Uluğ'un konuşmasının ardından tören geçişi ile sona erdi.

KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 13:01:04
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 18:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?