21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Sıcaktan bunalınca bayrağa sarıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kırıkkale’de de coşku içinde kutlandı.
Törenler, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşu eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı.

Ardından Fikret Karabudak Stadyumu’ndaki törenlere geçildi. Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Veli Korkmaz ve Jandarma Alay Komutanı Yarbay Fuat Karatay’in halkın bayramını kutlamasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Teyfik Arslan, 19 Mayıs’ı her yıl olduğu gibi bu sene de coşku içinde kutladıklarını belirterek, 19 Mayıs ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Bu arada, rengarenk kıyafetleriyle aylar süren çalışmalarını izleyicilere sunan öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü. Bu yılki törenlerde en fazla ilgiyi ise Kırıkkale Üniversitesi folklor gösterilerde yer alması çekti.

Öğrenciler ve izleyiciler arasından vatandaşlar sıcaktan bayıldı. Bir öğrencinin sıcaktan bunalınca bayrağı sarılmış hali dikkat çekti. Törene Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer’in yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, Vahit Erdem ve CHP Milletvekili Halil Tiryaki katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:37:51
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 18:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?