22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Sigara tiryakilerine ceza!

KIRIKKALE'DE SİGARA DENETİMİ

Kırıkkale'de son 2 ay içerisinde 2 bin 219 kapalı alanda sigara denetimi yapıldı. Denetimlerde 14 kişiye cezai işlem uygulandı.

Kırıkkale'de yürütülen dumansız hava çalışmaları aralıksız devam ediyor. İl tütün kurulunca görevlendirilen memurlar tarafından il genelinde kahvehane, kafeterya, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller, eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantaların açık alanlarında, kamu binaları ve toplu taşıma araçlarında denetimler yapıldı.

Şubat ve Mart ayları içerisinde yapılan dumansız hava sahası çalışmalarında, bin 910 özel alan, 194 toplu taşıma aracı ve 115 kamu binası denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda sigara yasağını ihlal eden 14 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Oluşturulan tütün denetim ekipleri, bu tür denetlemelerin sık sık devam edeceğini belirttiler.

İşyeri denetlenen Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu ise, bu tür denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini, insanların artık yasağa alışması gerektiğini ifade etti. Sigara ve alkolün özellikle genç kuşak için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Eroğlu, "Sigara diğer uyuşturuculara uzanan bir basamak, sigara kullanan gençlerin büyük bir kısmı içki de içmeye başlıyor. Özellikle ailelerinden korkan ya da çekinen gençler kapalı alanları tercih ediyor. Bu sebeple

'Dumansız Hava Sahası' çalışmaları kapsamında oluşturulan tütün kontrol ekiplerince yapılan denetimlerin vatandaşın kendi sağlığı için olduğunu düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 19:42:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 19:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sivil-cem IP: 88.252.31.xxx Tarih : 22.03.2010 23:04:08

yahşihan polisine duyrulur yahşihan da kahvehanelerde dumanaltı oluyoruz sigara kullanmıyoruz biz! lütfen yahşihanda kahvehaneleri de yahşihan polisi denetlesin gece gelsin bi 2 dk durabilir mi içeride!