21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Simitçilere tek tip araba

KIRIKKALE'DE SİMİTÇİLERE TEK TİP ARABA

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün başlattığı çalışmayla simitçilere yeni araç alındı. Bu çalışmayla birlikte hem simitler sağlıklı ortamlarda satılacak, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.

Vatandaşların şikayet konusu haline getirdiği seyyar simitçilerde yeni bir düzenlemeye gidildi. Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışma neticesinde temin edilen tek tip araçlar seyyar simitçilere teslim edildi.

İlk etapta 8 simitçiye araç alarak teslim ettiklerini belirten Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, "Şehrin değişik noktalarında sabit satış yapan 25 simitçi bulunuyor. Bunların daha sağlıklı, sıhhatli, ortamlarda vatandaşlara satış yapabilmeleri için başlatmış olduğumuz çalışma neticesinde tek tip arabalar temin ettik" ifadesini kullandı.

Bu çalışmayla birlikte aynı zamanda görüntü kirliliğinin de önüne geçeceklerini dile getiren Tuncay, "Bizim belirlediğimiz merkezlerin dışında satış olmayacak. Bu çalışmanın diğer bir amacı da simit satışlarını kontrol altında tutmaktır. İlk etapta 8 arabayı teslim ettik. Diğer arabaları da önümüzdeki günlerde teslim edeceğiz. Daha önce vatandaşlarımız simitlerin sağlıksız ortamlarda, toz altında satışının yapıldığı yönünde şikayetleri oluyordu. Bu çalışmayla birlikte simitler sağlıklı koşullarda satış yapılacak. Ayrıca satıcılar eldiven kullanacak ve tek tip önlük giyecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 18:30:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 23:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?