16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Sınavlar bitene kadar düğün yasak!

Kırıkkale Valiliği, OKS ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin olumsuz yönde etkilenmemeleri için, 2 - 18 Haziran tarihleri arasında davullu zurnalı düğün yapılmasını yasakladı.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin dilekçeleri doğrultusunda alınan karar, sınava girecekleri ve yakınlarını sevindirirken davulcuları şaşırttı. Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer, 2-18 Haziran tarihinde yapılacak OKS ve ÖSS sınavları gerçekleşene kadar ev düğünlerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Gece geç saatlere kadar süren düğünlerin sınavlara hazırlanan öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Demirer, "İlimizde sokak, cadde, bahçe ve açık alanlarda yapılacak ev düğünlerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 22'nci maddesi doğrultusunda 2-18 Haziran tarihleri arasında izin verilmeyecektir. Bu kanunun aksine davranan kişilere ise cezai işlemler yapılacaktır" dedi.

Valiliğin almış olduğu karar; öğrenci, veli ve öğretmenleri sevindirdi. Geleceğinin bu sınava bağlı olduğunu belirten öğrenci Ali Şükrü Mescioğlu, uygulamadan dolayı valiliğe teşekkür ederken, zaten stres altında bulunduklarına dikkat çeken Sevda Cesur da imtihan anında en ufak bir gürültünün bütün motivasyonlarını bozacağını söyledi.

Kırıkkaleli öğretmen İbrahim Aykıl da gürültü yüzünden öğrencilerin sınavı kaybetme oranının yüksek olduğunu, bütün emeklerinin boşa gittiğini dile getirdi. Ev düğünlerinin yasaklanması, evlenecekler kadar esnafı ve davulcuları da etkiledi. Yaklaşık 3 hafta süresince tokmaklarını vuramayacak olan davulcular, kararın haksızlık olduğunu dile getiriyor. Yıllardır düğünlerde davul çaldığını açıklayan Haydar Şahin, ilk defa bir uygulamayla karşılaştığını, üç hafta süresince evine nasıl ekmek götüreceğini şimdiden kara kara düşünmeye başladığını ifade etti.

Düğünlerin yasaklanması bazı esnaflardan da olumlu tepki aldı. Düğünleri yasaklayan Kırıkkale Valiliği'ne teşekkür eden sarraf Memduh Yumuşak, "Bizler düğün sahiplerine altın satarak, geçimimize katkı sağlıyoruz. Buna rağmen düğünlerin yasaklanması bizi mutlu etti. Çünkü, çocuklarımızın geleceği bu sınavlara bağlı. 3 hafta altın satmasak da olur" diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DENİZ GÖKBAKAR IP: 88.224.68.xxx Tarih : 16.06.2008 16:10:07

HER YIL YAPILAN,AŞIRI ABARTILAN BİR KURAL.BENCE SADECE SINAVIN OLDUĞU GÜN VE ÖNCESİ DÜĞÜNLER İPTAL OLMALI.HAL BÖYLE OLUNCA ÖĞRENCİLER PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKÜYOR,SANKİ HAYATİ BİR DURUM SÖZ KONUSU.