21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Sineklere geçit yok!

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde larvaların sineğe dönüşmeden yok edilmesi amacıyla ilaçlama çalışması başlatıldı.

İlaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Yahşihan Belediye Başkan Ahmet Sungur, zamanında larva mücadelesi yapılmaması durumunda yaz aylarında sineklerin beklenenin çok daha üzerinde arttığını ve bu durumda yapılacak mücadelenin hem çok pahalı hem de etkinliğinin daha az olduğunu söyledi.

Sungur, "İlçemiz Kızılırmak nehri ile iç içe olduğundan larva mücadelesini erken başlattık. Yapılan ilaçlama sayesinde ilçe halkının yanı sıra Kırıkkale'den ilçemize piknik yapmak için gelen vatandaşların daha rahat ortamda pikniklerini yapmalarını sağlamış olacağız. Öte yandan ilerleyen günlerde kene mücadelesini de başlatacağız" şeklinde konuştu.

Yürütülen mücadele sırasında kullanılan ilaçların insan, hayvan ve çevre sağlığına hiçbir zararı olmadığını vurgulayan ilaçlama şirketi sorumlusu Hakan Güney ise, ayda 2 kez gerçekleştirilen ilaçlama çalışmasının 6 ayrı ekip tarafından günün 24 saati sürdürüldüğünü kaydetti.

Şirket sorumlusu Sinem Ateş de, larvaya karşı mücadeleyi Yahşihan Belediyesi'nin yanı sıra diğer belediyelerin de yapması gerektiğini ifade ederek, "Larva mücadelesinin yanı sıra okul, ev ve iş yerlerinin haşerelere karşı ilaçlatılmasında fayda var. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur duyarlı bir başkan. Bu nedenle larva ilaçlamasının önemini iyi biliyor ve erken mücadele başlattı. Ben şahsım adına diğer belediye başkanlarımızın da aynı duyarlılığı göstererek, bu tür çalışmaları yaptırmalarını öneriyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 22:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?