21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Sinema günleri başlıyor

KIRIKKALE'DE SİNEMA GÜNLERİ

Kırıkkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tiyatro Şubat tarafından sinema günleri düzenlendi.

25-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan sinema günlerinin ilki Kırıkkale Kültür Merkezi'nde ücretsiz olacak.

Etkinlik, 25 Ocak tarihinde Kırıkkaleli yönetmen Mesut Uçakan'ın katılımıyla gerçekleşecek gala ile başlayacak. Gala'da Mesut Uçakan'ın "Anne Ya da Leyla" filmi gösterime sunulacak.

Tiyatro Şubat imtiyaz sahibi Sezai Yeşilyurt, Kırıkkale'de bu tür etkinliklerin çok az olduğunu belirterek, bundan rahatsız olduğunu söyledi. Yeşilyurt, "Kırıkkale'de bu tür etkinliklerin azlığı bizi rahatsız ediyor. Dolayısıyla bundan böyle bu tür etkinliklerin arkası gelecek. Tiyatro Şubat olarak bu tür etkinliklere her zaman varız. Bu konuda desteklerinden dolayı sayın valimize ve il kültür ve turizm müdürümüze teşekkür ediyoruz. Yeter ki Tiyatro Şubat desteklensin, daha ortaya çıkacak çok projemiz var" dedi.

Bütün filmlerin halka ücretsiz gösterileceğini ifade eden Tiyatro Şubat Genel Sanat Yönetmeni Yiğit Tunç ise, "Bu projeyi Sayın Valimize ilk sunduğumuzda çok olumlu karşılandık. Hemen Kültür ve Turizm müdürümüzle bağlantıya geçildi ve ilk adım atıldı. Çok kısa bir süre de bu noktaya geldik. Filmlerimiz telifi Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ne ait filmlerden oluşmaktadır. Dolayısıyla bütün filmler halkımıza ücretsiz gösterilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 19:02:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 19:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?