16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Soğuklar su sayaçlarını vurdu

Kırıkkale'de yaşanan aşırı soğuk su sayaçlarını vuruyor.

KOSKİ yetkilileri, aşırı soğuklar nedeniyle son bir haftada içerisinde kendilerine 2 bin 500'ün üzerinde su arıza ihbarı geldiğini belirterek sayının artarak devam ettiğini bildirdiler.

Vatandaşları su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almaları konusunda uyaran KOSKİ (Kırıkkale Otobüs Su Kanalizasyon İşleri) yetkilileri, yaşanan soğukların su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirtirken, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizdiler.

Kırıkkale'de normal zamanlarda haftalık periyotlarda bin - bin 300 arasında su arıza ihbarı aldıklarını ancak bu rakamın son bir hafta içerisinde 2 bin 500'ün üzerine çıktığını belirten yetkiler, "Vatandaşlarımızın havanın soğuk olduğu gün ve gecelerde mağdur olmamaları için su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almalı, meydana gelen her türlü arızları KOSKİ'ye bildirmeleri gerekir" dediler.

Su sayaçlarının bulunduğu yerlerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesi gerektiğini hatırlatan yetkililer, "Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır''' derken sayaç yerinin temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmesini istediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak erdal IP: 78.165.170.xxx Tarih : 16.02.2008 21:27:55

hemşerilerime bir öneri eğer suyunuz donduysa su sayacını çıkarıp yerine ara boruyu takın eğere su gelirse ara boruyu çıkarıp tekrar su sycını takın eğer takmazsanız (SOĞUKLAR SU SAYAÇLARINA ATEŞ EDİP VURUR)