22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Sokak düğünleri yasaklandı!

Kırıkkale’de İl Emniyet Komisyonu tarafından, 3-22 Haziran tarihleri arasında sokak düğünlerinin yapılması yasaklandı. Kararı açıklayan Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, velilerin şikayetleri üzerine böyle bir kararın alındığını belirterek, yasağı ihlal edenler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Demirer, "Sınavlar sebebiyle çok sayıda öğrenci velisi valiliğimize ve emniyet müdürlüğümüze şikayette bulundular. Bu sokak düğünlerinin çocukların motivasyonunu etkilediğini, çalışmalarını olumsuz etkilediğini, bununla ilgili tedbir alınmasını istediler. İl Emniyet Komisyonu öğrencilerimiz mağdur olmasın, girecekleri sınavlarda öğrencilerimiz daha başarılı olsunlar diye bu kararı aldılar. Bu karar sadece sokak düğünleri ile ilgilidir, salonlarda yapılacak düğünler bu yasak kapsamına girmemektedir" dedi. Demirer, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Kararı Kırıkkaleli veliler olumlu karşılarken, düğünlerde davul zurna çalanlar ise tepkiliydi. Vatandaşlar, "Böyle bir kararı aldıkları için valimize ve il emniyet müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, onların sınavları kazanması bizim için çok önemli. Alınan kararı destekliyoruz" diye konuştu. Düğünlerde davul zurna çalanlar ise üç haftayı boş geçireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 11:17:08
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 11:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?