21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Kırıkkale'de Sosyal Güvenlik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) Kırıkkale İl Müdürlülüğü binasında yapılan kutlama etkinliklerinde bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Reşit Coşkun SGK'nın günümüzde hayatımızın değişmeyen bir parçası haline geldiğini söyledi.

Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklerde sırasıyla Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Garnizon Komutanlığını ziyaret ile devam etti. Öğle saatlerinde SGK İl Binasında devam edilen etkinlikte ise SGK İl Müdürlüğü bahçesine fidan dikimi yapıldı. Daha sonra bir basın toplantısı düzenleyen SGK İl Müdürü Reşit Coşkun, insan için yaşam güvencesi kadar sosyal güvencenin de önemli olduğunu vurguladı.

SGK İl Müdürü Reşit Coşkun, "Ülkemizde yeni kurulan bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumunu tüm halkımıza tanıtmak, Sosyal Güvenlik reformunu anlatabilmek, Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireylerince bilinmesini sağlamak, vatandaşımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak, hafta boyunca yapacağımız etkinliklerle bilgilendirilmiş bir toplum yapısı ile kayıt dışı istihdamın önlenmesine katkıda
bulunmak amacı ile her yıl 11-17 Mayıs tarihlerini kapsayan haftanın, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanması kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

Coşkun, "Sosyal güvenlik sistemi kurumsallaşmadan önce, komşu yardımı, bazı hayır kurumlarının yardımı ve en önemlisi de aile içindeki dayanışma ile sağlanmaktaydı. Ancak, bilim ve teknolojideki gelişmeler, insan hayatına olumlu katkılar sağlamakla birlikte çeşitli ihtiyaçların da karşılanması zorunluluğunu beraberinde getirmiştir. Dolayısıyla yetişen aile bireyleri farklı mekanlara göç ederek aileden uzaklaşmışlar ve dayanışma zaafa uğramıştır. Bu gelişmelerden sonra sosyal güvenlik anlayışı değişim göstererek bu günkü devlet eli ve garantisi ile yürütülen insanları hayatın risklerine karşı koruyan sistemler bütünü haline dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

Sosyal güvenliğin, geçim zorluğu ve sağlık giderlerinin yüksek maliyetli olması nedeni ile bugün için ekmek gibi, su gibi, dahası teneffüs ettiğimiz hava gibi ihtiyaç haline geldiğini belirten Reşit Coşkun, "Bu nedenledir ki sosyal güvenlik sisteminin, hizmet sunucuları ve hizmet alanlar bakımından, karşılıklı vecibeler yerine getirilerek aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir. Hafta boyunca yapacağımız etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan sosyal güvenlik kavramını, tüm halkımıza sivil ve sosyal kesimin tüm temsilcilerine anlatmaya çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin, işçilerinizin, esnafımızın, sanayicimizin, memurumuzun, çiftçilerimizin, emekli dul ve yetimlerimizin ve tüm Kırıkkale halkının sosyal güvenlik haftasını kutlar, yapacağınız katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?