22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Sosyal proje hızla büyüyor

Akşemsettin İlköğretim Okulu, 3/B Sınıf Öğretmeni Yüksel Aydın'ın sınıfıyla Mart 2008’de başlayıp, Haziran 2011 yılına kadar devam edecek olan ,çocuk yuvasında yaşayan çocuklarla öğrencilerin mektuplaşma ,telefonlaşma,aile ile yuva arkadaşını ziyaret etme, gönüllü ailelerin edinilen arkadaşı evinde geçici misafir etme üzerine kurulan sosyal proje , ” YUVAMDAN ARKADAŞ EDİNİYORUM PROJESİ ” hızla büyümeye devam ediyor.

Proje kapsamında düzenli olarak yapılan toplu ziyaretlerden üçüncüsü ;28 Kasım 2008 Cuma günü Kırıkkale Çocuk Yuvası’na yapıldı. Yuva ziyaretine; Akşemsettin İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencileri, öğrenci velileri ve 3/B sınıf öğretmeni Yüksel AYDIN katıldı.

Sınıf öğrencileri; arkadaşlarını yaklaşan Kurban Bayramı öncesi aileleriyle birlikte ziyaret edip hasret giderdiler. Ayrıca harçlıklarından biriktirdikleri paralarla aldıkları ; kitap ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyelerini arkadaşlarına verdiler. Beraber oyunlar oynadılar.

3/B Sınıf Öğretmeni Yüksel AYDIN ; ” YUVAMDAN ARKADAŞ EDİNİYORUM PROJESİ’NİN ” “YUVAMDAN KARDEŞ EDİNİYORUM PROJESİNE dönüştüğünü ,arkadaşına mektup yazma,telefonla görüşme ve ziyaret etmenin yanında ,edinilen arkadaşların artık evci olarak alınmaya başladığını söyledi.Bunu başaran velilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.Bu konuda desteklerini esirgemeyen Kırıkkale Çocuk Yuvası Çalışanlarına ve Yuva Müdürü İlyas Can’a minnettar olduklarını söyledi.

Kırıkkale Çocuk Yuvası Müdürü İlyas CAN; “Kırıkkale Çocuk Yuvası’na yapılan ilk ziyaretin “YUVAMDAN ARKADAŞ EDİNİYORUM PROJESİ’ yle gerçekleştirildiğini, ilk ziyarette sayın AYDIN “ projeye desteğin çığ gibi büyüyeceğini söylemişti.Bugün ve budan önce Yuvamıza yapılan ziyaretlere katılımın yüksek olması bunu ispatlıyor,tüm katılımcılara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederim “dedi.

Adil GÜRSOY/KENTHABER-KIRIKKALE
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 10:10:30
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 10:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?