21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

SP lideri Kurtulmuş'tan veryansın!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırıkkale'de düzenlenen "Fark Var Saadet Var" mitingine katıldı.

Kurtulmuş, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi. Kurtulmuş, Kırıkkale'ye seçim konuşması yapmak için geldiğini ancak Kırıkkale'nin başkanını seçtiğini söyledi.

İktidar ve ana muhalefetin sürekli bir birlerine kötü dediklerini belirten Kurtulmuş, "İki tane mahalle çocuğu birbirlerini bu üslupla kavga etse kulaklarından tutar bir kenara oturtursunuz, ama bunla koca adamalar, kulaklarından tutup bir kenara oturtturmak mümkün değil. O zaman Kırıkkale ne yapacak, 29
Mart'ta sandıklarda verdiğiniz oylarla bu beyleri yerine oturtacaksınız" dedi.

"İktidar partisi kriz teğet geçti derken milletten uzak bir tablo sergiliyor" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Başbakan kredi kartı mağdurlarını adeta borcunu ödemeye yanaşmayan vatandaş konumuna sokarak adeta kredi kartı mağdurlarıyla alay etti. Türkiye'de 2 milyon 300 bin kişi kredi kartı mağduru. Çiftçi IMF politikalarından dolayı arazisini işleyemiyor. Anadolu'yu geziyorum, tarlalar bomboş. Çiftçinin hiçbir ürünü, ne şeker pancarı ne buğdayı para etmiyor."

Yıllardır memleketi gezdiğini ifade eden Kurtulmuş, memleketin 8 yıldır yanlış politikayla yönetildiğini, Kemal Derviş'ten aldıkları her programla AK Parti'nin ekonomiyi yönetmeye çalıştıklarını savunarak, "Türkiye'de, IMF ve dünya bankası istiyor diye tarım kesimini tarım üretimini yok ettiler. Kilometrelerce yol gidiyoruz, kilometrelerce arazileri görüyoruz, artık araziler ekilmiyor. İşte Kırıkkaleliler şeker pancarınız para ediyor mu? Buğdayınız, arpanız para ediyor mu? Kırıkkale hayvancılıkla kalkınan bir bölge idi hayvancılık para etmiyor, et, süt para etmiyor. Doğu Anadolu'da böyle, İç Anadolu'da böyle. Türkiye'nin her tarafında böyle. Türkiye'de tarımsal üretim olmadığı için son iki yılda 1 buçuk milyon insanımız göç etmiş. Bu iktidar Sayın Kemal Derviş'in bıraktığı ekonomik mirası bile koruyamadı. Millet fakirleşti, sanayi durdu, üretim azaldı ülke ekonomisi felç oldu. Bir zamanlar 20 bin kişinin çalıştığı MKE fabrikaları 3 bin çalışana düştü. Bu memlekette satılan fabrikalar yetmemiş, Belediyelerin ellerindeki şirketlerde satılma gayreti içerisindedir. Türkiye'nin her bir yanında olduğu gibi Kırıkkale'de de esnaf siftah etmeden dükkan kapatıyor. Ama şimdi Saadet Partisi yükseliyor" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan kalabalık topluluğa seslenen SP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, bu kalabalığın 29 Mart'ta sandıkta da olmasını istedi. 29 Mart'ta galip olalım ki yerel Kırıkkale yönetiminde farkımız olsun, Saadet olsun. 1944 yılından bu güne kadar Kırıkkale Belediyesi yönetilmiş. Bu memlekete çivi çakana saygı duyarız, duymaya da devam ederiz. Ama bunlarda ise eksiklikler var" şeklinde konuştu.

Kırıkkale'ye başkan olması durumunda belediyeden makyaj belediyeciliği kaldıracağını söyleyen Albayrak, "Bu yönetilen belediyecilik anlayışından hiç kimse memnun değil. Kırıkkale'de belediyede her kez bilgi sahibi olsun. Rantçılar, çıkarcılar ve akrabacılar olmasın. 30 Mart sabahında Kırıkkale Belediyesi'ni tek biz değil Kırıkkaleli halkımla birlikte yöneteceğiz. Kırıkkale'de alınan önemli kararlarda ağabeyler değil, halkın kararıyla karar vereceğiz" dedi.

29 Mart 2009 tarihinde tek belediye başkanlarının seçilmeyeceğini belirten SP Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun da, "Kan ve gözyaşı ile çepeçevre kuşatıldığımız bu mukaddes toprakların bekçisi olarak, insan olma vasfını her zaman temsil eden medeniyetimizin de sözcülüğünü ve varlığını ortaya koyacağız. Bu temsil kabiliyeti de mevcut durumda ancak ve ancak Milli Görüş belediyeciliği ile mümkündür" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 10:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?