21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

SP Lideri Kutan Kırıkkale'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, "Bizi asırlar boyu güçlü yapan üstün yapan milli, manevi ve ahlaki değerlerimizde ciddi anlamda tahribat var. Türkiye'de ahlaki çöküntü gittikçe artıyor. Boşanmalar yüzde 350 arttı. Uyuşturucu kullanma yaşı 14'e düştü" dedi.


Ülkenin önünde büyük sıkıntılar olduğunu savunan Kutan, "Sıkıntılar var iken, her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe kardeşliğe, huzur ve barış ortamına ihtiyacımız var" diye konuştu. Kutan, "Türkiye'de gördüğümüz manzara, vatandaşların her geçen gün ülkenin içerisinde bulunduğu gerçek gündeme dönmekte olduğudur. Türkiye'nin gerçek gündemi, vatandaşlarımızın yüzde 70'inin açlık ve yoksulluk sınırında yaşamasıdır. Yapay gündemler sebebiyle bunlar geri plana itildi. Türkiye'nin gerçek gündemi şimdi görüşülmeye başlandı. Mitinglerimizde vatandaşlarımıza çözüm önerilerini takdim ediyoruz. Siyasi partilerin büyük bir bölümü, aralarındaki kavgaların dışında bir çözüm önerisi ortaya koymuyor. Halbuki şu anda bu çözüm önerilerinin ortaya koyulması, milletin bu önerilere bağlı olarak oyunu kullanması gerekir. Dileğimiz bu seçimlerin sonunda Türkiye'de birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik ortamının bozulmamasıdır. Bazıları bu gerginlik ve kamplaşmadan siyasi rant elde etmek gayret içindeler. Ancak milletimiz bunu gayet dikkatli takip ediyor" ifadelerini kullandı.


Milletvekili dokunulmazlıklarının da sınırlandırılması gerektiğini kaydeden Kutan, "Dokunulmazlığın ne olduğunun iyi tarif edilmesi lazım. Milletvekili tarafından yapılan herhangi bir suç ihlali, bir koruma altında olmamalıdır. Ancak milletvekilleri bütün işini gücünü bırakıp devamlı yargıya gidip hesap verme durumunda da olmamalıdır. Bu gayet dikkatle tespit edilmeli ve dokunulmazlık sınırlandırılmalıdır. Dokunulmazlık sadece milletvekilleriyle sınırlı olmamalıdır. Türkiye'de memurlar bile doğrudan
mahkemeye sevk edilemiyor, onların da dokunulmazlıkları var. Yasaları ihlal edenler karşılığını en kısa zamanda görmelidirler. Dokunulmazlık müessesesi sil baştan gözden geçirilmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 22:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?