22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Su borcu susuz bıraktı

Kırıkkale'nin Hasandede beldesi sakinleri susuzlukla mücadele ediyor. Hasandede Belediyesi'nin su birliğine borcunu ödememesi nedeniyle beldeye 15 gündür su verilemiyor.

Bir tarafından Kızılırmak diğer tarafında sulama göleti bulunan beldede kasaba halkı su ihtiyacını çevrede bulunan kaynak sularından el arabaları ile evlerine taşıyarak gidermeye çalışıyor. İçme suyu ihtiyacını damacana veya kaynak sularından gidermeye çalışan belde sakinleri kullanma suyunun da bulunmaması karşısında adeta isyan etti.

Yaşadıkları su sorununu protesto etmek amacıyla bir araya gelen bir grup belde sakini belediyeye tepki gösterdi. Kasabanın doğusunda bulunan sulama barajına giden vatandaşlar bu barajın buraya niçin yapıldığına bir anlam veremediklerini söylediler.

İçme suyu konusunda ise belediyeyi suçlayan vatandaşlar burada bugüne kadar hiç su sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, belediyenin her işte olduğu gibi su sorununa da eğilmediğini ileri sürdüler.

Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun'u görev davet eden vatandaşlar önümüzdeki günlerde daha büyük bir eylem düzenleyerek belediyeyi ve yönetimini protesto edeceklerini belirttiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?