22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Sürücülere ilginç eğitim!

KIRIKKALE'DE EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN SÜRÜCÜLER İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sürücülerin eğitimleri ve trafik kurallarına olan duyarlılığı konusunda yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Yapılan uygulama ile kural ihlali yapan sürücülere film izletilerek eğitim verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür yardımcısı Hıdır Öztürk ve beraberindeki trafik ekipleri bugün farklı bir çalışmaya imza attılar. Uygulamada emniyet kemeri takmayan sürücüleri durduran polis ekipler bu kez ceza kesmediler. Uygulamayla ilgili bilgi veren Hıdır Öztürk, "Yaptığımız çalışmadaki amacımız ceza yazmak değil. Vatandaşlarımızı emniyet kemeri takma konusunda duyarlı hale getirmek" dedi.

Vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için hazırladıkları 3 dakikalık eğitim filmini emniyet kemeri takmayan sürücülere izleten trafik ekipleri bu çalışmalarını hafta boyunca devam ettirecekler. Eski Samsun Bulvarı, Başpınar kavşağında gerçekleştirilen uygulamada durdurulan sürücüler kendilerine emniyet kemeri takmadıkları için ceza yazılacağı düşüncesiyle gittikleri polis aracının yanında kendilerine eğitim filmi izletilmesini şaşkınlıkla karşıladılar.

Sürücülerin bu konuda ne kadar bilgilendirilirse o kadar çok hayat koruyup, hayatlarını garanti altına alabileceklerini kaydeden Öztürk, kemer takmamanın cezasının 130 lira olduğunu da hatırlatmayı unutmadı. Çalışmayı ilginç ama bir o kadar da faydalı bulduklarını dile getiren sürücüler ise, şehirlerarası yollarda emniyet kemeri taktıklarını ancak bu çalışmanın kazanın her an her yerde olabileceği gerçeğini kendilerine bir kez hatırlatıldığını söylediler.

KIRIKKALE'DE EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN SÜRÜCÜLER İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA
KIRIKKALE'DE EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN SÜRÜCÜLER İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA
KIRIKKALE'DE EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN SÜRÜCÜLER İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 17:28:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı kazım hacıoğlu IP: 88.232.153.xxx Tarih : 8.06.2010 18:23:43

Memurumuzun işi yok tabi reklam da lazım. ayrıca herzaman böyle insiyatifli davranmıyorsunuz. garibana kitliyorsunuz!