16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

SYDV işyeri sahibi yaptı

Kırıkkale'ye bağlı Çelebi İlçesi’nde, ilkokul mezunu işsiz 30 yaşındaki Yener Uluyol, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ’Gelir Getirici Yardımlar’ projesi kapsamında sağlanan krediyle işyeri sahibi oldu.

Yener Uluyol, kaynakçılık ve demir doğrama atölyesi kurmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. ’Gelir Getirici Projeler’ kapsamında sağlanan krediyle, kaynak makinesi, 15 tonluk pres, anahtar takımı ve diğer atölye malzemeleri alındı. Atölyenin açılışı Kaymakam Ercan Ateş tarafından yapıldı. İlk etapta dört işçi çalıştıran girişimçi Yener Uluyol, iş kapasitesine göre ilerleyen dönemde işçi sayısını artırmayı düşündüğünü belirtti.

Kaymakam Ateş, bir bölgenin sosyo-ekonomik düzeyini iyileştirmek için yerel dinamiklerin harekete geçirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bu çerçevede yerel girişimciliği teşvik eden projelerin, öncelikli gündem konusu olduğunu belirten Ateş, "Bu projelerin bir örneği olarak da Kaynakçılık Projesi hazırladık. İnanıyorum ki üretime katılmak isteyen gençlerimize yeni proje fikri aşılayacak ve onların damarlarındaki girişimcilik ruhunu da diriltmiş olacağız. İlçemizdeki gençlerimiz kesinlikle emin olmalılar ki; biz ilçemizin ihtiyaçlarının farkındayız. Hizmet edenin ve üretenin en sadık yardımcısıyız" dedi.

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:39:55
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tolgahan ALTIN IP: 85.104.45.xxx Tarih : 28.10.2008 00:07:34

çok güzel hareketler bunlar....yani milleti hırsızlığa yada buna benzer suçları işletmemek için bu gibi yaklaşımlar çok güzel.