21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Taksiciler eylem yaptı

Kırıkkaleli taksi sürücüleri, 24 Ocak 2009 Cumartesi günü, Abdullah Karataş isimli taksicinin, taksisine aldığı iki kişi tarafından öldürülmesi nedeniyle eylem yaptı.

Yaklaşık 400 aracın katıldığı eylemde taksiciler şehir içerisinde korna çalarak zanlıları protesto etti.

Millet Caddesi Tren Garı önünde toplanan yaklaşık 400 taksici, arkadaşları Abdullah Karataş'ın Keskin Kapulukaya Barajı'nda iki kişi tarafından öldürüldüğü olayı hatırlatarak cinayetlere son verilmesi için eylem yaptı. Konvoyun turundan önce açıklama yapan Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora, bir daha böyle bir olay ile karşılaşmamak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Oda Başkanı Bora, "İnsanlığını kaybetmiş bu tür kişiler taksicileri öldürmekle eline ne geçeceğini, ne yaptıklarını kendileri de bilmemektedir. Şoför esnafı 24 saat vatandaşa hizmet etmekte ve amme hizmeti etmektedir. Gün boyunca aldıkları, çoluk çocuklarına götürecekleri üç-beş kuruş parayı taksici esnafının cebinden alayım gayesi ile büyük bir katliam yapmışlardır. Tabii ki biz yasalara, kanunlara güveniyoruz. Suçluların da adalet tarafından cezalandıracağından eminiz" dedi.

Yetkililere seslenen ticari araç sürücüleri ise, taksici cinayetlerinin son bulması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. Can güvenliklerinin olmadığını iddia eden taksiciler, kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Açıklamaların ardından taksiciler araçlarına binerek şehir içerisinde tur atarken, eylem boyunca Kırıkkale caddelerinde korna çaldılar. Eylem olaysız bir şekilde Kırıkkale Adliyesi önünde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?