22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Tarihi camilere restorasyon

Sulakyurt Merkez ve Yeşilyazı köyünde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki cami ve türbelerde restorasyon çalışmaları başladı.

Sulakyurt İlçe Müftülüğünden alınan bilgilere göre Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Yeşilyazı Köyü Şeyh Şamii Camii ve müştemilatında bulunan Şeyh Cerullah Türbesi ile, İlçe Merkezinde bulunan Merkez Camii ve müştemilatında bulunan Şeyh Bedrettin Türbesinde restorasyon çalışmaları başladı.

Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Müftü Yakup Koçhan, Yaklaşık 600 yıl önce inşa edilmiş olan iki caminin muhtelif yıllarda vatandaşlarca yapılan bilinçsiz bakım ve onarımlar neticesinde tarihi özelliğini kaybettiğini söyledi.

150 Günde Tamamlanacak

Koçhan, “Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon programı çerçevesinde başlanan çalışmaların 150 günde tamamlanması bekleniyor. Planlanan çalışmalar sonucunda her iki cami ve türbe aslına uygun hale getirilecek” dedi.

Evliya Çelebi’nin de ziyaret ettiği ve Seyahatnamesinde “Hazreti Şeyh Şami-yi Ziyaret eyledük, hakkı yine hüsn-ü ibadet eyledük” dediği bilinmektedir. Yapılan çalışmalar nedeniyle her iki caminin ibadete kapatıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 18:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?