16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

Tarihi köprüde bakım çalışması

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine bağlı Köprüköy beldesi içinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü, baraj göleti sularının azalmasıyla birlikte bakıma alındı.

Köprüköy Beldesi sınırları içerisinde bulunan tarihi köprünün özellikle orta kısımlarında çökmeler meydana gelmesi yetkilileri harekete geçirdi. Çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için köprünün suları çekildi, taşlardan örnekler alındı. Yıllara tanıklık eden köprünün en büyük gözünden aşağıya taşların düşmeye başlamasının ardından, çalışmalar başladı.

Köprüköy Belediye Başkanı Oğuzhan Köprülü, konuyu Karayolları Müdürlüğü'ne bildirdi. Durumu değerlendiren ekipler, tadilat yapmaya karar vererek çalışma başlattılar.

Barajda suların azalması ile birlikte köprü de gün yüzüne çıkmıştı. Çalışmanın daha iyi sürmesi için Hirfanlı ve Kesik Köprü barajlarında sırayla su tutularak çalışmalara başlandı.

Köprünün en büyük gözünden taşların döküldüğünü ve bu nedenle Karayolları Taş Köprüler Müdürlüğü'yle yazışmalar yaparak yetkililerin inceleme yapmaları için çağrıda bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Köprülü, suların çekilmesiyle birlikte köprünün 12 odacığının açığa çıktığını söyledi. Köprülü, çalışmanın en kısa sürede tamamlanacağını ve köprüyü onaracaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KÖKSAL ÇAKIR IP: 88.254.79.xxx Tarih : 29.09.2008 00:40:30

KÖPRÜ KASABASI Kırıkkale ili Keskin ilçesine baglı kasabadır ve ismindende anlaşılacagı üzere kasabamızın ismi KÖPRÜ den gelmektedir.Ne kasabamız nede köprümüz kesinlikle Karakeçili ilçesine baglı değildir.Bu yorumun özellikle yayınlanmasını talep ediyorum.Saygılarımla…